Fel visning i WMP 12

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år sedan.
Skapare
botak
Medlem

Jag har spelat in alla mina cd-skivor på datorn i en mapp, den mappen har jag lagt i biblioteket Musik. När jag sedan öppnaar WMP 12 så syns bara en fjärdedel av skivorna.

Har Windows 7 och har gjort en ominstallation av min 4-åriga dator. Det här problemet fanns inte före ominstallationen.

Om du går till din mapp där musiken är lagrad i Utforskaren och dubbelklickar på en musikfil, dyker den upp som den ska och spelas i WMP 12? Om den gör det, kan det vara så att programmet av någon anledning inte hittar musikmappen och det kan vara värt att dubbelkolla att programmet är inställt på att rätt mappar.

Starta WMP 12, tryck på ALT-tangenten, gå in i menyn Arkiv följt av undermenyn Hantera bibliotek och välj Musik. Dubbelkolla så att alla relevanta musikmappar finns med och städa bort mappar som inte ska vara med.

Om det är ett stort bibliotek kan det ta tid innan programmet börjar leta efter nya filer och indexera allt som behövs indexeras, så om du inte har testat att låta programmet klara sig själv en stund för att se om det hjälper – testa det. Man kan säga mycket om MWP 12, men man kan inte säga att det är speciellt snabbt om man har lite större musikbibliotek.

För andra som läser detta och är osäkra på vad vi pratar om, så är WMP 12 Microsoft egna mediespelarprogram Windows Media Player 12, bara så ni hänger med i svängarna.

Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.