Felsäkert läge

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 7 månader sedan.
Skapare
vigberger
Medlem

På cd 15 finns programmet NALWAREBYTEES´ ANTI-MALWARE.  Programmet skall installeras i ”felsäkert läge”. Varför? Alla andra program (de flesta?) installeras ju på normalt sät.

Skall ”felsäkert läge” användas varje gång man använder programmet?

Tacksam för svar. HB.

.

Det bästa är om man installerar programmet i felsäkert läge men det är inte någon nödvändighet, det är mest om du får problem med installationen som det kan vara nödvändigt. Samma sak när du sedan använder programmet – det bästa är om du gör det i felsäkert lägen, men det brukar inte vara nödvändigt.

Anledningen till att felsäkert läge brukar kunna fungera bättre är att i det läget har Windows startat med ett minimalt antal drivrutiner och bakgrundsprogram, vilket är en fördel i det här fallet. Skräpprogram brukar nämligen, när de laddas i samtidigt med Windows, lägga sig i bakgrunden och aktivt blockera försöka att hitta och radera dem. I en del fall gäller det även att de försöker blockera installationen av säkerhetsprogram. I felsäkert läge får programmen inte det skyddet, alternativt att de inte ens startar, och kan därmed ligga vidöppna för att hittas och plockas bort.

 

Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.