Filbehörighetsfel i Word

Inte löst
Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  vernerulrik 7 år, 8 månader sedan.
Skapare
vernerulrik
Deltagare

Jag har använt Word under många år, eftersom jag anser det vara det bästa programmet för ordbehandling. Men i veckan råkade jag ut för någonting jag aldrig tidigare råkat ut för. Jag har en mapp med 23 Word-filer. Flera av filerna öppnas och stängs dagligen. Nu hade jag öppnat en fil och gjort en hel del ändringar, därfter skulle jag spara och stänga i vanlig ordning. Men se det gick inte! I stället kom det fram ett litet fönster på skrivbordet som meddelade att: ”Det gick inte att slutföra spara-åtgärden på grund av ett filbehörighetsfel.” Jag tvingades nu att klicka på OK. Då dök det upp ett nytt litet fönster: ”Vill du försöka spara igen?”. Självklart ville jag det, så jag klickade på JA. Men då ville Word att jag skulle ”Spara som”, inte bara ”Spara”. Den här proceduren fick upprepas gång på gång och för samtliga 23 filer i den mappen varje gång jag skulle spara ändringar i filerna. Jag löste problemet genom att kopiera samtliga filer och lägga dem i en ny mapp, sedan raderade jag den gamla. Skulle felet nu vara kvar? Nej, nu fungerade allt som det skulle.

Men vad  var detta? Vad är ”filbehörighetsfel”? Någon som kan förklara Words beteende? Det måste ju finnas en förklaring till det inträffade. Och, som sagt, jag har använt Word i många år, utan att stöta på detta problem tidigare.  

Det där är en sak som kan inträffa ibland när Word (och även andra program) försöker spara en fil som operativsystemet tycker är öppen i ett program. På sätt och vis har till och med operativsystemet rätt eftersom, i ditt fall, filen är öppen i Word. Rundgången uppstår när det inte går att spara Word-filen eftersom filen redan är öppen i Word som försöker spara filen.

Det där är en rundgång som kan inträffa emellanåt, och det enda att göra är precis det du gjorde – att välja Spara som och sedan byta ut filerna.

 


vernerulrik
Deltagare

    Konstigt. Rundgång är ett bra namn på det. Nu vet jag åtminstone vad jag ska göra om det skulle inträffa igen. Tackar för ditt engagemang.:)

    Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.