För långa filnamn

Inte löst
Detta ämne innehåller 4 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  wolvesdancin 5 år, 7 månader sedan.
Skapare
wolvesdancin
Deltagare

Namn på filer skapade i XP med Word 97-2003 kan inte öppnas i Microsoft Word 2010 på dator med Windows 7 64-bitar. Och kan inte heller flyttas. Hur gör man för att komma åt att redigera filnamnet? Det var ju förr ‘lätt som en plätt’.

Om filen inte är skrivskyddad, befinenr sig i en skivskyddad mapp, eller anses vara öppen i något program, då ska det bara vara att antingen högerklicka på filen och välja Byt namn alternativt markera filen och trycka på F2-tangenten.

Att filen inte kan flyttas (om man bortser från eventuellt för långa filnamn) bero på att filen inte kan raderas, vilket är steg 2 i filflytten. Ofta är anledningen till att en fil inte kan raderas att Windows anser att filen är öppen i något program. I stället för att flytta filen, testa att först kopiera filen och radera därefter ursprungsfilen.

/ PC-tidningen support


wolvesdancin
Deltagare

  Det går över huvud taget inte att komma åt filerna med för långa filnamn. Det går varken att ändra filnamnet genom att högerklicka på filnamnet. Alternativet F2 fungerade ej heller. Omöjligt att öppna filen i word på win 7-dator. Det är tydligen inte något som endast jag råkat ut för. 

  / PC-tidningen support


  wolvesdancin
  Deltagare

   Filerna finns i en gammal hårddisk jag satte in i eSATA-docka jag har ansluten till datorns extra eSATA-uttag. Nu har jag i stället satt dit ny HDD på 4 TB. Så jag har för framtida bruk kopierat och sparat länken

   http://support.microsoft.com/mats/windows_file_and_folder_diag/sv

   tack! 

   Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet