Foton i Windows 10

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 7 månader sedan.
Skapare
hviktor
Medlem

Jar har uppgraderat från windows 7 till Windows 10 och det fungerar till belåtenhet, undtaget en sak:  Alla bilder som laddas från kameran och även de som låg på ”Mina bilder” före uppgraderingen har nu hamnat i en app på skrivbordet (se bif. fil) och jag kan visa dom men inget mer, inte flytta eller bearbeta,  Hur gör man?

Foto-appen har faktiskt ganska gott om redigeringsmöjligheter, det gäller bara att hitta dem. Klicka på en bild så att den visas i fullstorlek. Då visas en rad med ikoner längst upp i programfönstret. Den tredje från vänster ser ut som ett trollspö och förbättrar bilder automatiskt (om du inte är nöjd med ändringarna klickar du bara på knappen igen så tas de bort). Den fjärde från vänster ser ut som en penna och är redigeringsknappen, när du klickar på den får du upp en rad olika redigeringsalternativ.

Om du vill kan du strunta i Foto-appen och använda ett helt annat program. En bra utgångspunkt är att klicka på Utforskaren på Aktivitetsfältet följt av Bilder i vänsterkolumnen. Där har du dina bilder. Sedan kan du till exempel högerklicka på en bild, välja Öppna med och i undermenyn välja med vilket program du vill öppna bilden. Om du alltid vill använda ett specifikt program högerklickar du på en bild (låt oss som exempel säga att det är en jpg-bild) och hålla muspekaren över Öppna med precis som tidigare, men i stället för att välja ett program klickar du på Välj en annan app. I fönstret som öppnas kan du välja vilken app du vill använda med jpg-filer. Om du även ser till att alternativet Använd alltid denna app för att öppna jpg-filer är markerat, kommer den appen att startar när du dubbelklickar på en jpg-fil.


hviktor
Medlem

    Jag kanske uttryckte mig oklart:  Det jag ville veta var hur man tar bort bilderna från den foto-appen och lägger dom någon annanstans, t ex på ett USB-minne eller CD

    Bilderna ligger inte i appen, bilderna ligger i den vanliga Bilder-mappen. Det enda appen gör är att visa vad som finns i den eller de bildmappar den är inställd att titta i.
    Starta Foton-appen och klicka på Inställningar längst ner i vänsterkolumnen. Där kommer du att hitta en rubrik som heter Källor och som har minst en sökväg under sig. Om du klickar på krysset till höger om sökvägen tas den bort, och när alla källorna är borta är appen tom och visar ingenting. Det påverkar dock inte bilderna som fortfarande ligger kvar i Bilder-mappen.
    Om du vill kopiera bilderna till ett USB-minne eller en CD gör du det i precis som i tidigare versioner av Windows genom att arbeta direkt med filerna i Bilder-mappen.

    Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.