IrfanView

Inte löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 9 månader sedan.
Skapare
laszlom475215
Deltagare

När jag laddar ner IrfanView från Fördelszonen så dyker ett meddelande upp som säger:
”Signaturen för iview440_setup_0.exe är skadad eller ogiltig”,
emedan min Norton Security  anser att den är säker.

Att köra denna installation-exe på min Win 10-maskin går dock inte (inte ens som Administratör) för då säger User Account Control att denna app är blockerad och kommer från en ”Ej betrodd” utgivare.

Vad gör jag månne för fel?

Mvh LaszloM

Det verkar som att filen inte har laddats hem ordentligt av någon anledning, den fungerar när jag laddar hem den. Har du möjlighet att testa att ladda hem den med en annan webbläsare?


laszlom475215
Deltagare

    När jag laddar hem iview440_setup_0.exe med Chrome får jag inget felmedelande vid nedladdningen.

    Norton Security tycke också att .exe-filen är ‘säker’.

    Men när jag väl skall köra .exe-filen så får jag följande felfönster enligt bifogad bild, där Windows SmartScreen säger ifrån.

    Vad göra? 🙂

    Mvh LaszloM

     

     

    Du kan köra den ändå, klicka bara på Mer information för att få fram det alternativet. Programmet är genomgånget och innehåller inte något hot som kan upptäckas med modern teknik, så den ska vara riskfri att köra.


    laszlom475215
    Deltagare

      Tack för tipset, men….

      Jo, jag har gjort det och klickat på ‘Kör ändå’, men då får jag just det felfönster som jag beskrev i min ursprungliga fråga: User Account Control som säger att denna app är blockerad, kommer från en ej betrodd utgivare, och att jag skall kontakta administratören (= mig själv ?!) för att åtgärda felet.

      Hälsar LaszloM

      Du skulle kunna testa att ladda hem programmet från tillverkarens webbplats (www.irfanview.com), det borde inte spela någon roll eftersom det ska vara samma program, men det skadar ju inte att försöka.


      laszlom475215
      Deltagare

        Hej PC-Tidningen!
        Den version som man kan ladda hem ifrån Irfanview’s hemsida går alldeles
        utmärkt att installera, men den verkar vara en nyare release än den som ligger i Fördelszonen, åtminstone är det en annan exe-fil som man kör vi installationen.

        Så mitt problem med att installera Irfanview är löst, men varför det inte funkar när jag går via Fördelszonen är fortfarande höljt i dunkel. Jag har ej ändrat några säkerhets- eller brandväggsinställningar.

        Mvh LaszloM 

        Det kan helt enkelt ha att göra med att det är en nyare version, där en del av det som har uppdaterats kan vara det som ställde till med problem för dig.

        Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.