Kopiera DVD med Text

Inte löst
Detta ämne innehåller 11 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 9 månader sedan.
Skapare
blackmoskito
Deltagare

Hej

Testade DVDFab, tänkte bara spara ner filmerna på datorn inte vidare till någon pekdator. Tyvärr så kommer inte texten med, eller rättare sagt jag kan inte välja undertexten när jag spelar upp den kopierade filmen, beror det på kopieringen eller vilken spelare jag använder. Det som följde med datorn är Lenovo Power DVD.

Mvh

Carina Sandberg

Det krävs mer än bara DVDFab för att få med undertexter, den måste även prepareras med förslagsvis programmet Handbrake. Om du har nummer 9-2015 av tidningen hittar du en artikel från ax till limpa hur du bär dig åt, och Handbrake finns i Fördelszonen.


blackmoskito
Deltagare

    Hej

    Tack för snabbt svar, nu fick jag med texten. Förde över filen till min TVIX box M-6600N och kopplade in den i TV:n.En liten irriterande sak dök då upp, det står Chapter 1 eller 2 nedanför texraden, den är inte ivägen, men bara irriterande. När jag spelar upp den i datorn så syns det inte. När jag konverterade filmen så använde jag Regular: Normal Någon som har en ide hur man får bort detta.

    Mvh

    Carina


    larsgoranohman
    Åskådare

      De svenska texterna (å,ä,ö) blir konstiga på dvd-spelaren, oavsett teckentabell (på datorn blir de riktiga)

       

       

       

      #2

      Carina, det låter som att det är någon form av inställning på din Tvix som visar lite onödigt mycket. Jag har inte kollat saken så jkag kan ha fel, men om jag minns rätt så är det inte någon information som lagras på skivan (vilket gör att det inte syns på datorn). Däremot kan det vara Tvix:en som försöker vara så irriterande vänlig att den vill upplysa dig om vilket kapitel du tittar på.

      #3
      [quote=larsgoranohman]
      De svenska texterna (å,ä,ö) blir konstiga på dvd-spelaren, oavsett teckentabell (på datorn blir de riktiga)
      [/quote]
      Har du möjlighet att testa på fler dvd-spelare för att se om det är din dvd-spelare som åstadkommer fenomenet (och därmed eventuellt eliminera att det är filmpysslandet på datorn som åstadkommer trasslet)?
      Hur visar du filmen på dvd-spelaren, har du bränt filmen till en skiva?


      blackmoskito
      Deltagare

        Jag har inte bränt filmen till någon skiva, det jag har gjort är att kopierat en köpt DVD till datorn med programen DVDfav och Handbrake, sen har jag kopierat filen till min TVIX.

        När jag tittar på filen i min dator så ser allt ok ut även när jag kopplar TVIXen till datorn och tittar på filmen så det bra ut.

        Det är när jag kopplar TVIXen till TV:en som den irriterande texten kapitel dycker upp under texten. Men jag ska testa igen och se om det har med någon inställning att göra på TVIXen.

        Mvh

        Carina


        blackmoskito
        Deltagare

          Ytterligare en fråga som har med att kopiera DVD till datorn. Om jag har en skiva där det på den finns 4:a avsnitt, så verkar det som att DVDfab bara kopierar den första avsnittet.

          //Carina

          #6

          Eftersom det ser bra ut på datorn låter det mest troligt att filmen är precis som den ska vara. Sedan blir det skumt. Hur ansluter du Tvix till datorn respektive tv:n?

          #7

          Det borde bero på att du använder gratisversionen av programmet. Det brukar inte spela någon roll när det handlar om långfilmer där filmen brukar vara sparad som ett första kapitel, men det finns undantag i hur skivorna är uppbyggda samt att TV-serien brukar ha ett avsnitt som en ett kapitel.


          blackmoskito
          Deltagare

            Till datorn ansluter jag TVIXen med usb, till TV:n med HDMI, men tror jag har löst frågan gällande den irriterande texten om kapitel i TVIXen. I programmet Handbrake så finns en flik som heter chapter, när jag tog bort bocken som redan var förbockad så försvann den infon om kapitel i TVIXen när jag spelade upp filmen i TV.en

            //Carina

            Snyggt jobbat, Carina, du löste problemet. 🙂

            Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.