Linjalerna i Word

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 4 månader sedan.
Skapare
vernerulrik
Deltagare

Jag har alltid använt 2,5 cm indragning (= marginal) både på den horisontella och den vertikala linjalen i Word. Nu har dock denna marginal ändrats i den vertikala linjalen så att marginalen är nära 0 cm. 🙂 Jag kan då inte heller utnyttja en hel sida att skriva på. Hur får jag tillbaka 2,5 cm på den vertikala linjalen? Jag har inte hittat något reglage. Tacksam för hjälp.

Vilken version av Word är det du använder?

Du har inte bara råkat ändra visningsvy så att marginaleran ser annorlunda ut?


vernerulrik
Deltagare

    Word 2010, visningsvy Utskriftslayout. Bifogar bild.

    Det kan vara så att det utrymmet har råkat bli bortklickat, det är extremt lätt hänt om man inte känner till funktionen. Placera muspekaren i det extremt lilla området mellan muspekaren och linjalen på din bild, det vill säga precis i ovankant på det vita ”pappret”. I de trakterna ändras muspekaren till en närmast fyrkantig muspekare med två pilar (en som pekar uppåt och en som pekar neråt). När muspekaren ser ut på det sättet dubbelklickar du med vänster musknapp. Nu borde det extra utrymmet dyka upp igen.


    vernerulrik
    Deltagare

      Tack, det lyckades! Jag har aldrig varit med om detta förut, eftersom det är första gången på flera årtionden. Nu måste jag skriva upp hur man gör, om det skulle gå lika illa igen. Jag förstår fortfarande inte hur jag gjort för att få ett sådant utseende på linjalen.  Tack än en gång!:)

      Det är lätt hänt att man gör den dubbelklickningen utan att man är medveten om den. Du kan ju gissa hur jag vet det. 🙂

      Förresten, om du av någon anledning skulle vilja ta bort det extra utrymmet gör du bara samma sak igen, fast nu är ju området att dubbelklicka i betydligt större.

      Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.