Ljud

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 år, 7 månader sedan.
Skapare
Gute
Deltagare

Hej, finns det något program som gör att jag kan ändra ljudet typ diskant och bas m.m. Eftersom min hörsel har förändrats. Tacksam för hjälp.

Har Windows 7 64 bit. Det gick inte att komma åt någon inställning ang. bas eller diskant. Önskar programförslag 🙂

Olika datortillverkare brukar kunna skicka med mer eller mindre kompetenta program för sådana funktioner, som en del i eventuella programpaket om man har köpt en märkesdator. De brukar ofta kallas för mixers eller equalizers.

Det finns dock ett ganska enkelt men inbyggt sätt i Windows för att göra en del ändringar, men vad de klarar av kan skilja sig en del beroende på vilken version av Windows du har.
I Meddelandefältet, längst ner till höger på skärmen bredvid klockan, vänsterklickar du en gång på den lilla högtalaren, och klickar sedan på alternativet Mixer. I dialogrutan som kommer upp dubbelklickar du på högtalarikonen. Då dyker det upp en dialogfönster som heter Egenskaper för högtalare. Under fliken Förbättringar kan du bland annat förstärka basen och en del andra detaljer.

/ PC-tidningen support

Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet