Maps.me

Löst
Detta ämne innehåller 9 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 2 år sedan.
Skapare
teknikern835
Deltagare

Hej det fantastiskt bra programmet maps.me med alla finesser och fina kartor synd men jag får inget ljud när jag trycker på start

Vad göra ?

Mvh Janne

 

Vad är det för enhet du har programmet installerat på?

/ PC-tidningen support


teknikern835
Deltagare

  Hej det är en Sony Xperia Z3     android 6.0.1

  mvh  Janne

  Om det är röstinstruktionerna det handlar om så är några av förslaget förslagen att stänga av Bluetooth (eftersom det tydligen kan förekomma en del problem tillsammans med bilradio som har Bluetooth-anslutning) samt att kontrollera inställningarna för TTS (Text To Speach eller Text Till Tal på svenska) eftersom det kan förekomma problem när man man använder språk som appen inte har stöd för, och svenska är tyvärr ett av de språken.

  / PC-tidningen support


  teknikern835
  Deltagare

   Hej förstod det är med Bluetooth men sedan vet jag inte menar du att jag skall hitta något i telefon som säger text till tal hittade ett ställe där det står googles text till tal och en ruta sedan står det vocalizer TTS är det det ni menar vad skall jag göra vilken skall vara markerad ?

   Med vänlig hälsning Janne

   Nu har jag tyvärr inte någon telefon med just den versionen av Android så jag kan bara komma med lite övergripande tips, men börja med att titta på inställningarna för text-till-tal-motorn och börja med att ändra språket från systemspråk (vilket borde vara den aktuella inställningen) till engelska. Om det är det som är problemet beror det på att appen inte kan använda systemspråket och därmed håller tyst. Kontrollera också om du behöver installera och/eller uppdatera röstdata, eventuellt för både svenska och engelska för att fullfölja det föregående experimentet.

   / PC-tidningen support


   teknikern835
   Deltagare

    Hej fick ljud nu på Engelska går det inte att få det på svenska ?  tack för all hjälp

    Med vänlig hälsning  Janne

    Enligt deras hemsida har programmet tydligen problem med röstinstruktioner när enheter körs med ett språk som inte stöds av programmet, och än så länge har det stöd för väldigt många språk men inte svenska. Tills vidare verkar det alltså som att det inte går att använda på svenska.

    / PC-tidningen support


    teknikern835
    Deltagare

     Tack för svar och en fantastiskt bra support !

     Skönt att mysteriet löste sig, även om det förstås hade varit trevligare om du hade fått svenskt ljud.

     Ha en bra dag.

     / PC-tidningen support

     Ämnet ’Maps.me’ är stängt för nya svar.