Office word

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  bjurshans 8 år, 6 månader sedan.
Skapare
bjurshans
Deltagare

Uppdaterade min frus dator från windows 7 till windows 10. Allt gick bra förutom 2 felmeddelanden ”ALPS driver has found IOCTL-error:320”, ”ALPS driver has found IOCTL-error:321”.

Nu kan vi inte få igång word på datorn, programmet dras igång till startsidan, men försöker vi öppna något dokument eller välja ny kommer meddelandet att programmet inte fungerar. Får välja om vi vill reparera eller avsluta. Väljer jag reperarera stängs bara programmet.

Kan felet ha något att göra med felmeddelandena i samband med uppdateringen?

Övriga officeprogram på datorn fungerar.

 

Jag tror att det handlar om två helt olika saker. Jag gissar att det är en bärbar dator det handlar om, stämmer det? ALPS brukar nämligen hantera bärbara datorers inbyggda pekplattor, och att de här felmeddelandena dyker upp tror jag handla rom att de befintliga drivrutinerna antingen inte är kompatibla med Windows 10 eller att någon uppdatering av drivrutinerna har gått fel så att drivrutinerna som ligger på datorn har ”gått sönder”. Till att börja med skulle jag rekommendera att ni besökerdatortillverkarens webbplats och undersöker om det finns drivrutiner som är designade för Windows 10. Ladda i så fall hem dem och installera dem, efter att först ha avinstallerat de befintliga drivrutinerna för pekplattan.

Är Word uppdaterat med de senaste uppdateringarna (om du bara kör Windows Update, har du dubbelkollat att den är inställt på att ta hand om uppdateringar även för andra produkter än Windows)?
Har ni testat att avinstallera enbart Word och installera det på nytt?


bjurshans
Deltagare

    Pekplattan fungerar. Startade windows update och det kom in en del uppdateringar.

    Provade att reparera word, både snabbt och avancerat. Efter att den avancerade reparationen blev klar fick jag upp på skärmen att det är klart och bara att använda.Excel, outlook, powerpoint fungerar, men inte word. När jag försöker starta word kommer rutan upp ” Tillåter du att den här appen får göra ändringar på datorn”. Svarar ja och då avslutas programmet. Provat att starta genom utforskaren och klickat på en sparad fil, samma händer. Ser att det går att enbart avinstallera word, men hur får jag tillbaka det igen?


    bjurshans
    Deltagare

      Jag hittade ett felsökningsprogram för office. Valde att ställa om word till windows 7 och nu fungerar det.

      Bra att det fungerar, snyggt jobbat.

      Vilken version av Office är det?


      bjurshans
      Deltagare

        Det är office 2013

        Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.