Oneclickstarter

Inte löst
Detta ämne innehåller 6 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  clabo48 7 år, 7 månader sedan.
Skapare
clabo48
Deltagare

Vad är detta? Uppdaterade till senaste win10 och jag får nu en massa påminnelser om oneclickstarter. Nu har Bullguard vareit inne i maskinen och använt Explorer som jag hade avstängt. Kan skiten härstamma därifrån? Har kollat på tillägg och det finns inte med där.Skall jag dras med skiten? Vet inte om det skadar.Gick inte bifoga dump.

”The program was started in compatibility mode.As this leads to undecirable effects you should disable the compatibility settings. Do you want to run the application anyway? Ja eller Nej

Oneclickstarter är en del av TuneUp Utilities som utvecklas av AVG (det finns även virus som utger sig för att vara oneclickstarter, men om vi utgår från att du inte är infekterad lär det vara TueUp Utilites det handar om.

Om programmet ställer till med problem kan det vara bäst att avinstallera det och antingen göra en ominstallation alterntivt undersöka om det finns en modernare version som inte säller till med problemen.


clabo48
Deltagare

    Jag har haft AVG men det är avinstallerat och jag hittar ingenting som tyder på att nåt skräp finns kvar. Kan det vara Explorer som spökar på nåt sätt. Jag använder det alldrig utan bara Firefox. Det var nån hos er som hjälpte mig att avaktivera det. Jag vet varken ut eller in, men att det hör till uppdateringen av win10 är jag ganska säker på eftersom det aldrig förekom tidigare.

    Det verkar som att någonting ligger kvar, eftersom meddelandet säger att programmet startades i kompatibilitetsläge. Allting tyder med andra ord på att det finns ett program eftersom det tydligen startar.

    På sin hemsidan har AVG ett program som heter AVG Remover, det kanske kan hjälpa till att få bort det som ligger kvar. (http://www.avg.com/us-en/utilities). Annars kanske IOBit Uninstaller hitta och få bort det som ligger kvar, det programmet finnsi Fördelszonen (http://fordelszonen.pctidningen.se/iobit-uninstaller).


    clabo48
    Deltagare

      Det finns en skrivbordsapp som heter TuneUp 1-Click  maintenance. Vad är det?

      Det låter som en del av TuneUp-paketet, så den kan vara inblandad. Jag tror dock inte att det är den huvudsakliga anledningen, för sådant som ligger på skrivbordet brukar extremt sällan köras om man inte startar programmet själv.


      clabo48
      Deltagare

        Tog hjälp av BullGuard så nu tror jag kanske att han fick bort skrotet som mycket ricktigt kom från TuneUo. Lustigt att det kom först efter senaste uppdatering, men det är bara att konstatera fakta. Med datorer vet man aldrig vad som dyker upp.

        Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.