Onedrive – excelfil skadad

Inte löst
Detta ämne innehåller 13 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 2 månader sedan.
Skapare
ar-tur
Deltagare

<p style=”text-align: left;”>I onedrive under documents har jag en excelfil. Försöker jag öppna den i onedrive i min androidmobil får jag meddelandet att ”Det går inte att visa filen eftersom den är skadad”. Öppnar jag appen Excel i mobilen går det däremot att öppna filen under senaste filer. Har tagit bort filen flera gånger från både onedrive och excelappen och försökt igen. Samma sak hela tiden. Funkar inte i onedrive men funkar i excelappen. Originalfilen har jag på en extern disk som jag alltid kopierar till onedrive efter minsta ändring. Varför är filen bara skadad i onedrive på mobilen? Den funkar ju att öppna i excelappen på mobilen och i onedrivemappen på min PC.</p>

Som ett experiment, vad hände om du laddar hem Excel-filen från Onedrive till mobiltelefonen och försöker starta den lokala version? Det är inte något vettigt sätt att arbeta, men om det fungerar låter det som att det är samarbetet mellan Excel och Onedrive som beter sig konstigt och inte att det skulle vara något fel på filen som sådant.

Har du uppdaterat Excel på mobilen så att det är den senaste versionen?


ar-tur
Deltagare

    Jag laddade ned filen från onedriveappen i mobilen till downloads i appen filer i mobilen och där gick det att öppna excelfilen utan problem. Jag prenumererar på Office365 så Excel borde väl uppdateras automatiskt. Kan inte hitta nåt update i excelappen i varje fall.

    Har du undersökt OneDrive-appen så att den inte har några hyss för sig (någon inställning som verkar konstig eller något sådant)?


    ar-tur
    Deltagare

      I mobilen i onedrive/inställningar/återställ onedrive dyker det upp ett felmeddelande 103. Man ska försöka igen eller uppdatera eller gå till min onedrive (sidan blinkar konstant ett par ggr/sek). Det enda som funkar är att stänga ner sidan på krysset.

       


      user-515983
      Åskådare

        Hej! Har fått felmeddelande ”0x80070020” som är ett uppdateringsfel. Datorn känner inte av mina externa hårddiskar (fungerar i annan dator) utom en Samsung 500 GB ssd som fungerar normalt. De övriga är vanliga diskar. Öppnar USB-minne. Windows support kan inte lösa problemet.

        Mvh

        Birger Roos


        ar-tur
        Deltagare

          Har flera excelfiler i samma mapp i onedrive och vid försök att öppna dem återkommer samma felmeddelande om att filen /filerna är skadad. Har även flera wordfiler i samma mapp och de går att öppna utan problem.

          Kan det vara just excel det är fel på? Hittar ingenstans att uppdatera excel men det beror kanske på min prenumeration av office365 och att den uppdaterar sig själv?

          Du skulle kunna testa att avinstallera Excel och sedan installera det igen, och det är några problem med själva appen så borde en nyinstallation kunna fixa det.


          ar-tur
          Deltagare

            Testade att avinstallera Excel i mobilen och sen installerat om den igen, men samma fel kvarstår. Har gjort filen tillgänglig offline i onedrive i mobilen men det hjälpte inte heller. Verkar vara nåt med onedrive i mobilen eftersom det går att öppna excelfilen i onedrive på datorn. Har då avinstallerat onedrive i mobilen och installerat om den igen, men excelfilen/filerna är skadade poppar upp igen.

            Mycket besynnerligt. Har Excel-filen ett konstigt filnamn, till exempel med svenska tecken?


            ar-tur
            Deltagare

              Det finns ett svenskt tecken i filnamnet övriga tecken är ”engelska”. Men det har gått att öppna filen tidigare i höstas med samma namn då som nu. Nånting har hänt därefter. Det konstiga är ju att det går att öppna excelfilen denna väg i mobilen: Excelappen/Öppna/OneDrive – privat/Documents/”excelfilen”, men det går inte via: Onedriveappen/Filer/Documents/”excelfilen”.

              I experimentsyfte – testa att köra en kopia av filen (för att inte trassla med originalfilen) och döp om den så att filnamnet inte innehåller något annat än ”engelska” tecken.


              ar-tur
              Deltagare

                Först, tack för all hjälp! Har lärt mig ett och annat hur OneDrive funkar som jag inte visste tidigare tack vare alla förslag jag fått. Men nu finns det ett svar på problemet, välkänt hos OneDrive. Kontaktade supporten via Onedrive på mobilen och fick detta svar:

                Tack för att du kontaktar OneDrive support. Jag förstår att du har problem med att du inte kan öppna Excel-filer på OneDrive, eftersom filen är skadad, men att du kan öppna samma fil i Excel-appen. Detta är ett känt problem som våra ingenjörer håller på att arbeta med just nu. Dem rekommenderar att du öppnar filen i Excel-appen under tiden, så hoppas vi på att det blir fixat så fort som möjligt. Jag hoppas att detta var till hjälp. Hör gärna av dig om du har några andra frågor eller funderingar gällande OneDrive! 

                Tydligen inget vi kunde ha löst tillsammans. Bara att vänta på att ingenjörerna löser problemet.

                 

                Nåja, vi försökte i alla fall. 🙂 Nu får vi hoppas att kodknackarna jobbar snabbt och effektivt.

                Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.