Öppna bilder i ny flik

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 6 månader sedan.
Skapare
nilsbe
Medlem

Jag brukar ofta högerklicka på en bil och välja att den ska visas i en ny flik.

Det fungerar bra med Chrome men inte i nya webbläsaren Edge i Windows 10.

Finns det någon inställning i Edge där man kan välja att öppna bild i ny flik?

Tacksam för svar.

/Nils

Det beror faktiskt både på webbläsaren och på hemsidan som du besöker.

Enkelt uttryckt har alla webbläsare funktionen att om du högerklickar på en länk (oavsett om det är en textlänk, en klickbar bild et cetera), så kan du välja att öppna den länken i en ny flik oavsett om länken pekar en annan hemsida, en bild eller vad det nu är länken leder till. Det kan du göra i alla webbläsare.

Sedan kan man i en del webbläsare, vanligtvis efter att ha installerat något tillägg, högerklicka på en bild och välja att visa bilden i en ny flik oavsett om bilden är en länk eller ej. Något sådant finns ännu inte till Edge, men det finns till andra webbläsare.

 

Så för att svara på din fråga: Nej, det finns ingen sådan inställning. Om webbplatsen länkar till bilderna, då kan du göra det i alla webbläsare. Om webbplatsen däremot inte länkar till bilder utan bilderna är ”inbakade” i sidan, då måste webbläsaren ha extra funktionalitet antingen från dem som utvecklat webbläsaren eller i form av tillägg.

 

Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.