pc- spel

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 1 månad sedan.
Skapare
radera67
Åskådare

Hej.tänkt uppgradera till win 10 från win 8.1 men jag har massa pc-spel på min dator som är annpassade till win 7/8/8.1 kommer dessa spel att fungera på win 10?har själv en i7 med nvidia gtx965m h: TOMMY

Jag önskar att jag med hundraprocentig säkerhet kunde konstatera att alla spel kommer att fungera bättre än någonsin. Givetvis kan jag inte garantera det, men mina erfarenheter är överväldigande positiva och jag har ännu inte hittat ett enda spel som inte har fungerat med Windows 10. Tvärtom har jag hittat 10-15 år gamla spel som aldrig fungerade efter Windows XP som fungerar med Windows 10.
Det finns dock en del saker att tänka på som eventuellt kan sätta käppar i hjulet, men då handlar det sällan om själva spelen. Det kan vara att det krävs speciella grafikdrivrutiner som inte finns för Windows 10 (vilket i praktiken betyder att spelet inte fungerar på grund av drivrutiner från tredje part och inte på grund av Windows 10). Microsoft har av säkerhetsskäl även blockerat ett par olika former av kopieringsskyddsprogram (du kan läsa mer om det här: http://pctidningen.se/sakerhet/microsoft-stoppar-kopieringsskydd) vilket betyder att spelen inte fungerar på grund av kopieringsskyddsprogrammen. Digitala versioner av spelen (till exempel från Steam, GamersGate med flera) som inte kräver cd-skivan, brukar dock fungera utmärkt.

Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.