PDF-filer

Löst
Detta ämne innehåller 4 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  Cirkeline28912 8 år, 3 månader sedan.
Skapare
Cirkeline28912
Medlem

Jag kan inte, i filhantaren, ta bort de PDF filer jag skapar tex. från Open Officedokument eller som jag har skannat. Det som har hänt är att Ikonerna för PDF-dokumenten har två blå pilar över sig. Filerna använder som standard Adobe reader XI för att öppnas.  Jag kan inte heller spara om en fil med samma namn i PDF-format.  Dvs jag börjar få många PDF-filer. Feltext ”Det går inte att slutföra åtgärden eftersom filen är öppen i annat program”. Det går att klippa ut filen och lägga i annan mapp men inte heller där kan den tas bort

Hoppas på hjälp

Vilken version av Windows använder du, och har du någon Norton-produkt installerad på datorn?

Hej.

 

Windows 10 och Norton  Security med Backup

 

 

Troligtvis kommer pilarna från att filerna omfattas av Nortons säkerhetskopieringsfunktion, och att filerna tydligen anses vara öppna i Norton-programmet. Om du testar att exkludera skrivbordet från det som säkerhetskopieras borde du kunna plocka bort filerna.

Tack för snabb återkoppling. Ja – genom att avmarka dokument i backupen försvann pilen. När jag stängt av backup:en är det OK att ta bort filerna. Men jag får  fortfarande en varning att filen är öppen av annat program men filen försvinner med  ”försök igen”.Alltså bara en varning. Jag skall kolla med Norton varför det är så här eftersom jag nu har backup:en avstängd och då är den ju inte till någon nytta.

Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.