PDF-filer krånglar

Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 3 månader sedan.
Skapare
pele34sten
Åskådare

Jag har skannat in mina 500 cd-booklet (alla sidor) och sparat i en pdf-fil. Detta var för 10-15 år sedan i Win XP och i

Win 7.  Nu när jag vill öppna dessa i Win 10  så kommer det ett  konstigt meddelande (bifogat), det är dock inte alla filer men det stora flertalet.  De går att öppna i WPS Office, men det blir svartvitt  och  lite underligt format. Sparade en gång till  i pdf  men det vart svartvitt och avklippt.

Varför  blir det så och hur  löser jag det?

 

 

En annan fråga;  Finns det något kortkommando för att få markören placerad i centrum av skärmen?

 

 

 

Bifoga filer:

Det beror på att filerna är sparade i filformatet DOCX som är filformatet för ordbehandlaren Word. De är alltså inte sparade som PDF-filer, i varje fall inte till namnet. Du kan testa att kopiera en av filerna (så att du inte experimenterar med originalfilen) och byta ut DOCX i filnamnet till PDF och sedan försöka dem. Om det bara är filnamnet som är fel kommer det att fungera. Annars får du öppna filerna i Word i stället och se vad de innehåller.

Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.