powerpoint i Windows 10

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 9 månader sedan.
Skapare
henryeriksson
Medlem

Kan ej visa presentationer (Powerpoint 2010) där jag har klistrat in bilder med ex skärmklippverktyget. Efter återställning till Windows 7 fungerar allt som det ska. Vad göra då jag gärna vill ha Windows 10 ?

Det låter mer som ett Office-problem än ett Windows 10. Fick du några felmeddelanden eller information, eller var bilderna bara borta? Syntes bilderna i Powerpoints redigeringsläge men inte i visningsläget, eller syntes inte bilderna någonstans? Gick det att använda bilderna utanför Powerpoint, det vill säga om du sparade dem som vanliga bilder?
Efter att du uppgraderade till Windows 10, såg du till att uppdatera Office med alla tillgängliga uppdateringar? Om inte det hjälpte, testade du att installera om Office så att du fick en ny och fräsch installation i det nya operativsystemet?

Kollade bara i visningsläge och bilder vid inklistrade motiv svarade W10 att ”bilden kan ej visas för tillfället”. Ej kollat i redigeringsläge. Ej uppdaterat Office. Ej installerat om Office. Behöver mina presentationer i veckan och gick därför tillbaka till W7. Gör senare ett nytt försök att uppgradera till W10. Allt skulle ju vara kompatibelt enl W10. Uppgradera till Office 2016 ?

Allting är inte kompatibelt med Windows 10 men fruktansvärt mycket. Däremot kan det vara ganska många program och drivrutiner som behöver uppdateras för det nya operativsystemet, just för att det är ett helt nytt och annorlunda operativsystem som används. Dessa uppdateringar kan antingen fungera som en vanlig uppdatering eller så kan man behöva avinstallera och installera den uppdaterade versionen, det beror på vilket program det handlar om.

Office 2016 är givetvis modernare, kan mer och samarbetar bättre med Windows 10, men Office 2010 fungerar alldeles utmärkt även med Windows 10.

 

Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.