Problem att överföra data från en gammal dator till en ny dator

Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 2 år, 7 månader sedan.
Skapare
Bellet205
Åskådare

Jag läste en intressant artikel i PC Tidningen 8/2021 om att överföra data till en ny dator. Jag har köpt en ny dator och jag önskar överföra data från min gamla PC till min nya PC.  Jag tänkte använda mig av programmet Laplink PCmover Express. Problemet är att båda datorerna har två hårddiskar. Disk C: har program m.m och disk D: har mina bilder m.m. Kan jag använda programmet Laplink och hur gör jag för att välja vilka hårddiskar jag skall överföra och vilka mappar jag önskar överförda. Fungerar inte detta program, vad kan ni rekommendera?

Hejsan, jag tänkte bara säga att du är inte bortglömd, men jag håller på att undersöka saken via skribenten som skrev artikeln.


Bellet205
Åskådare

     

    Hej igen!

    När tror du vi har ett svar på min fråga?

    Jag har inte hört något från skribenten men tittade på saken själv, närmare bestämt läste manualen, och om man använder de avancerade inställningarna så ska det vara möjligt att föra över kors och tvärs mellan olika enheter (sid 14 i manualen). Det ska med andra ord fungera, men det jag inte får någon rätsida på är om de avancerade möjligheterna är tillgängliga i den versionen som vi skriver om. Den versionen innehåller garanterat de aspekter av flytten som vi skriver om, men eftersom den här typen av överföring ligger en bra bit utanför standard så vågar jag inte lova något.

    Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.