Problem med EaseUS Todo Backup

Inte löst
Detta ämne innehåller 8 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  Bellet205 3 år, 3 månader sedan.
Skapare
Bellet205
Åskådare

Jag har använt programmet EaseUS Todo Backup för säkerhetskopiering av både hårddisk  och filer och mappar. Tyvärr gjorde jag en uppdatering och då försvann programmet. Jag försöker att göra en nyinstallation men misslyckas. Jag kan tyvärr inte använda mina backupper när jag inte har något program. Vad gör jag för fel?

Vad är det med nyinstallationen som misslyckas? Får du konstiga felmeddelanden eller vad händer (eller inte händer)?


Bellet205
Åskådare

    Tack för snabbt svar. Problemet är löst. En följdfråga till programmet EasseUS Todo Backup. Jag kör incremental backup, är det möjligt att kolla om programmet har hittat alla nya filer efter senaste backuppen. Jag har försökt att öppna en backupfil men inte lyckats eftersom programmen har andra filändelser.

    Kan du inte öppna och titta på en backupfil inifrån backupprogrammet?


    Bellet205
    Åskådare

      Jag har problem med att säkerhetskopiera min hårddisk. Jag har två hårddiskar C: och D. I D-disken har jag mitt fotoarkiv och lite annat och disken är på 1,29TB. Jag säkerhetskopierar med EaseUS Todo Backup (se bif. fil). Jag har gjort en tidigare kopia så nu skulle jag göra en Incremental backup. Jag startade backupen och efter 18 timmar avbröt jag backupen eftersom jag misstänkte att något var fel. Jag fick error på backuppen. Jag kunde öppna filerna, men jag vet inte var problemet är. Kanske avbröt jag för tidigt, men skall det ta så lång tid.

      Jag har också använt mig av Paragon Backup & Recovery och där fick jag också felmeddelande. Där kunde jag inte öppna filerna eftersom de har en filändelse på PBE.

      Jag känner mig osäker när inte mina backuper fungerar om det skulle inträffa något med hårddisken. Förmodligen ligger felet i D-disken. Kanske är en vanlig kopia av hårddisken är det bästa.

      Om det handlar om att bara säkerhetskopiera filer, till exempel bilder, dokument och så vidare, då är en vanlig filkopiering den bästa typen av säkerhetskopiering.


      Bellet205
      Åskådare

        Tack för tipset. Jag samtycker med dig, men jag tycker att incremental backup är en bra idé. Hur lång tid skall en back up på ca 1,2 TB ta, jag har USB3 och ganska snabba grejor? När jag avbröt senaste backupen efter 18 timmar gjorde jag bedömningen att något var fel.

        18 timmar är tveklöst för lång tid. USB 3.0 har som gränssnitt betraktat den teoretiska topphastigheten 625 MB/sekund men det är mest en teoretisk hastighet som bland annat påverkas av vilka typer av enheter som sitter på varje sida (hårddisk, långsam SSD, snabb SSD till exempel) och vilka sladdar som används. Men om vi räknas med 625 megabyte/sekund i hastighet och en hårddisk på 1200000 megabyte (1,2 terabyte) får vi 1920 sekunder vilket är 32 minuter.

        Om vi i stället räknar med att de 1,2 terabyten ligger på en medelmåttig hårddisk med 7200 RPM så har hårddisken en teoretisk hastighet på ungefär 125 megabyte/sekund blir det 9600 sekunder, eller 2,5 timmar.

        Det är som sagt mycket teoretiska hastigheter här så det kommer garanterat att ta längre tid, men den ska inte ta 18 timmar.


        Bellet205
        Åskådare

          Tack för bra info.

          Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.