Programvara

Löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 7 månader sedan.
Skapare
svensovic
Åskådare

Undrar varför Geek Uninstaller försvinner ifrån datorn så fort ja stänger av den i början gick de hur bra som helst men inte nu längre har nog laddat ner den en fem gånger o 4 av dom så försvinner den när ja stänger datorn  fattar ingenting ja mvhROLAND

Det beror på att programmet aldrig installeras utan körs direkt från den programfil som hämtas. Om du, när du hämtar programmet, väljer Kör så kommer programmet att hämtas, startas och när du stänger av det försvinner det eftersom programfilen inte sparas någonstans. När du hämtar programmet behöver du välja Spara som… och spara filen på din dator. Sedan kan du köra programmet genom att dubbelklicka på programfilen, och när du stänger av programmet finns filen kvar.


bosabosa
Åskådare

    Programmet ClipAngel fungerar också på detta speciella vis.

    Anledningen till att vissa program fungerar på det här sättet är att man exempelvis ska kunna lägga in programmet på ett USB-minne och kunna köra det utan att behöva installera det. Det är vanligt bland program som ska försöka rädda raderade filer och såna saker som där man vill arbeta mot en hårddisk utan att skriva någon information till den.

    Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.