Schockwave

Löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 11 månader sedan.
Skapare
bo nilsson-2172da1b9c
Deltagare

Var gång jag startar datorn kommer det det upp en ruta med texten ”Shockwave kan vara upptagen eller ha slutat svara Du kan stoppa insticksmodulen nu, eller så kan du fortsatta för att se om insticksmodulen blir klar”.

Vad menas med detta? Vad är en insticksmodul? Vad är Shockwave?

Shockwave är ett program som används som tillägg (instickmodul) i webbläsare för att bland annat spela upp animationer och det finns även spel utvecklade i Shockwave. Nu för tiden är det Adobe som äger Shockwave, om du kan testa att ladda hem den senaste versionen på deras webbplats (http://get.adobe.com/shockwave/).

 

Det låter som att när du startar upp datorn är det någonting som vill starta Shockwave på din dator men det tar så lång tid, kanske på grund av att datorn fortfarande håller på att starta och många program ska köras samtidigt, att Windows blir osäkert på om Shockwave har kraschat eller inte.

Varför problemet uppträder går det inte att komma med ett rakt svar på. Det kan vara så att Shockwave vill autostarta för att snabbt kunna visa material när du surfar, och alltså bara lägga sig beredd i bakgrunden. Det kan även ha kommit in skräpprogram i datorn som försöker starta Shockwave för att ”hitta på dumheter”.

Till att börja med skulle jag rekommendera att du installerar Anti-Malware för att se om du har drabbats av skräpprogram.

Vilket operativsystem är det du använder?

Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.