Scriptfel

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 11 månader sedan.
Skapare
Väktare
Deltagare

Har nyligen installerat W10 och har IE 11 men får ofta upp scriptfel (på olika sidor). Jag gissar att det är en inställningsfråga – men var?

Det behöver inte nödvändigtvis ha något med webbläsaren att göra, den vanligaste anledningen till den typen av felmeddelanden är att webbplatsen som besöks har ett skript som inte fungerar som det ska, och det gör att det är någonting på sidan som webbläsaren inte kan visa korrekt.


Väktare
Deltagare

    Det händer på flera sidor när jag ska bläddra vidare till underliggande sida. Slumpgenerator brukar inte förekomma vid datorbekymmer även om man ibland inbillar sig detta.

    Det stämmer, ofta finns det däremot så många variabler att det är omöjligt att hålla koll på saker och ting. När det gäller surfande på webbplatser kan en sida fingera utmärkt, och när man laddar in den igen kanske den inte fungerar som den ska. Felet kan bero på en dåligt gjord annons på sidan, och om det laddas in olika annonser varje gång man besöker den dyker felet bara upp ibland. Eller om det är en artikel som innehåller felet kanske artikeln har försvunnit nästa gång man besöker sidan och flyttats till en undersida så att felet dyker upp där i stället.
    Det blir inte lättare av att olika webbläsare behandlar programmeringen på hemsidor olika, så en visa som fungerar i en webbläsare kanske inte gör det i en annan och vice versa.


    Väktare
    Deltagare

      Detta är ett elände. Försökte nyss öppna SvD och det gick överhuvud inte att klicka bort eller komma runt. Även PC-tidningens hemsida bråkade, men där lyckades jag att efter att ha klickat ett antal gånger föra markören vi topplisten och sedan ner till fördelszonen. Startsidan är dock omöjlig att komma åt. Den syns bakom scriptfelsrutan men jag kommer inte åt sidan genom att enbart klicka bort scriptfelet.

      Är det inte bara en inställningsfråga?

      Det kan vara så att dator har blivit infekterad med ett sabotageprogram som försöker visa en massa olika annonser, och att det är en eller ferla av dessa annonser som åstadkomemr felen. Testa att ladda hem och installera Malwarebytes’ Anit-Malware från Fördelszonen, installera programme toch låt det uppdateras, sedan startar du om datorn i felsäkert läge och gör en komplett genomsökning av datorn. Om det handlar om annonsvisande sabotageprogram borde Anti-Malware avslöja det.

      Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.