Se upp för Malwarebytes Antimalware!

Inte löst
Detta ämne innehåller 6 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av PC-tidningen support PC-tidningen support 10 månader sedan.
Skapare
vernerulrik
Deltagare

Jag har länge misstänkt att det finns ett program på min dator som påverkar hela systemet på ett mycket ofördelaktigt sätt. Jag har därför prövat med att avinstallera och sedan installera igen en rad olika program, men utan att finna boven i dramat. Men när så turen var kommen till programmet Malwarebytes Antimalware hände någonting. När jag avinstallerat det programmet blev datorn som ny igen! Vilken förbättring! Alla konstigheter och all seghet var nu som bortblåsta. Men vad hade egentligen hänt när jag hade Malwarebytes Antimalware installerat på min dator? Jag fick undersöka saken, och jag fann då att det går alldeles utmärkt att ha det här programmet på min dator om det handlar om FREE-versionen. Men nu händer det, när man installerar programmet, att man får en 14-dagars PREMIUM-version, och den versionen fungerar inte alls på min dator. Det som händer då är att tiden för att öppna olika program, t.ex. WORD blir ofantligt mycket längre. Och vi ska inte tala om internet. Varje länk jag klickar på resulterar då i en fördröjning på uppåt 15 sekunder innan någonting händer, under tiden är skärmen helt vit. Samma sak händer naturligtvis med PRO-versionen; den tar oerhörda resurser från systemet. Och vid återgång till FREE-versionen blir alltså datorn som ny igen. Jag har räknat till 14 olika ”konstigheter” som uppträder på min dator när jag har PREMIUM-versionen i aktion. Bl.a. hörs även ett märkligt ljud inifrån chassit, sannolikt en av fläktarna som hela tiden varierar i hastighet men på låg nivå. Detta försvinner helt med FREE-versionen. Det behöver nu inte vara fel på PREMIUM-versionen, det kan även handla om att denna version inte fungerar på min dator tillsammans med mina övriga säkerhetsprogram. Eller?


bgjo329063
Deltagare

  Hej,

  Möjligheten finns ju att avaktivera testversionen från början, så slipper du realtidsskyddet. Detta gör du enklast under ”Inställningar” och därefter ”Avaktivera testversion av Premium”. /bgjo

  Det måste vara någon olycklig kombination av program på din dator som orsakar problemet på din dator, alternativt att det kan ha något med datorns prestanda att göra (jag vet ju inte vad du har för maskin). Det ligger nog något i det som bgjo säger – att det handlar om realtidsskyddet. Jag kör PRO-versionen på fyra datorer och känner inte igen det problemet från en enda av dem, inte ens surfplattan. Den kräver en hel del minne, ungefär 340 megabyte om jag slår ihop allt som har med programmet att göra, men den verkar generellt kräva väldigt lite processorkraft.


  vernerulrik
  Deltagare

   Jag tog bort även FREE-versionen och då försvann även resterande konstigheter på min dator. Visst, det handlar nog om att några program inte ”trivs” ihop; jag har ju en hel drös olika säkerhetsprogram på min dator. Men nu är det som sagt lugnt. En lösning är att ladda ner och installera Malwarebytes Antimalware FREE då och då, låta det göra vad det ska och sedan avinstallera igen.

   Inte för att jag har med saken att göra egentligen, så du behöver inte svara, men hur många säkerhetsprogram har du egentligen?


   vernerulrik
   Deltagare

    Jag använder 8 olika säkerhetsprogram. Det är sådana program som är tillförlitliga och som jag använt under många år. Nu installerade jag Malwarebytes Antimalware och körde en genomsökning, sedan avinstallerade jag programmet igen. Jag kan helt enkelt inte ha det på min dator. De olika programmen kompletterar varandra. Min erfarenhet är att datorns livslängd ökar väsentligt om man håller den ren. Då slipper jag installera om operativsystemet.

    Det var en frodig samling, men om kombinationen fungerar (utan Malwarebytes) är det bara att fortsätta. Och jag håller med dig om att genom att underhålla sin dator får man färre problem och slipper installera om operativsystemet, även om det kan vara bra att göra ibland.

    Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet