Städning

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 10 månader sedan.
Skapare
paulurban
Deltagare

Hej, jag söker ett enkelt fritt program som kan städa min dator. Bland tidningens fria program har jag kört AdwCleaner men tror att det finns mer att städa bort. Någon som har ett tips? / Paul

Om det inte är panik på utrymmesfronten tycker jag personligen att det räcker långt av avinstallera program som inte används och köra Windows inbyggda Diskrensning. Det är verkligen inte det effektivaste städningsprogrammet, men det är fullständigt säkert att använda och brukar ofta vara tillräckligt effektivt för vardagsunderhåll.


paulurban
Deltagare

    Tack för rådet. Jag hittar programmen, men inte informationen om de används eller inte. Förlåt en novis, men kan du leda mig? / Paul

    Självklart. Det enklaste är att titta på Microsofts instruktioner på nedanstående adress, de täcker Diskrensning både för Windows Vista, 7, 8 och 8.1.

    http://windows.microsoft.com/sv-se/windows/delete-files-using-disk-cleanup#delete-files-using-disk-cleanup


    paulurban
    Deltagare

      Tack för bra ledning. Rensningen är utförd men gav klent resultat. Jag behöver plocka bort program som inte används men som är en ryggsäck för datorn. Paul

      Då rekommenderar jag i första hand Windows funktion för att avinstallera program – inte heller den här funktionen är den effektivaste man kan tänka sig, men är fullständigt säker.

      Om du vill ha lite mer muskler utan att trassla till det mer än nödvändigt, då rekommenderar jag antingen Wise Program Uninstaller som du kan ladda hem från Fördelszonen, eller gratisversionen av Revo Uninstaller (http://www.revouninstaller.com/revo_uninstaller_free_download.html).

      Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.