TeamViewer 8

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 9 månader sedan.
Skapare
Molde
Medlem

Kan man använda TeamViewer för att logga in på en remote dator för att hämta data från en ansluten kontrollenhet för vind/solkraft? Eller finns det något annat bra program?

Tackar för ett snabbt svar! Det här verkar ju vara perfekt!:)

Ytterligare en fundering i sammanhanget. Man måste ju utbyta koder mellan datorerna innan man kan styra fjärrdatorn. Hur gör man med koderna när fjärrdatorn är obemannad långa tider, men ändå påslagen? Sparar man den inloggningen på min lokala dator för att kunna gå in fjärrmässigt när man vill kolla mätvärden när som helst under dygnet? Lokaldatorn används i övrigt som vanligt!

 

Det borde fungera utmärkt, det TeamViewer gör att du på din lokala datorn ser och kan göra allting som du normalt kan göra på fjärrdatorn. Om du har full tillgång till kontrollenheten när du sitter vid fjärrdatorn, då kommer du att ha lika mycket tillgång till den när du sitter vid din lokala dator. TeamViewer har dessutom en inbyggd funktion för att flytta filer fram och tillbaka mellan datorer, så det borde inte vara några problem att anslita till fjärrdatorn, göra det du ska exportera/spara/vad du nu gär med datan som en fil på fjärrdatorn, och sedan via TeamViewer överföra den filen till din lokala dator.

Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.