Videofilmer till DVD

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 8 månader sedan.
Skapare
Väktare
Deltagare

Jag har överfört mina gamla videofilmer till DVD för kommande redigering. När jag stoppar in DVD:n startar filmen direkt men vid säkerhetskopiering till extern hårddisk sker inte det. Den kopierade DVD:n innehåller flera för mig okända filtyper och filer (se bilden). Vad har de för funktion och hur ska jag göra för att den till hårddisken kopierade DVD:n ska spela upp hela filmen?

Vid kommande redigering har jag filmer av format 4:3 och 16:9. Jag vill kunna zooma i filmerna både för att skapa film i 16:9-format och för att kunna redigera filmerna. Jag har använt Pinnacle Studio och harn version 12. Vilket lättarbetat program med svensk instruktion och rimligt pris för en amatör kan rekommenderas?

De filerna och den ”uppbyggnaden” av filer är fullständigt normal för en film-DVD. DVD-filmskivor har i likhet med musik-CD ett helt annat dataformat än vanliga dataskivor med normala filer, det är därför som skivor med DVD-filmer inte verkar riktigt normal när man tittar på dem i en dator. Det är också därför som man inte bara kan kopiera en DVD-film till hårddisken utan man måste rippa skivan med speciella program (även det i likhet med att kopiera en musik-cd till hårddisken. Det finns mängder av program för att göra detta, ett gratisprogram som brukar få mycket beröm är Free Convert to DIVX AVI WMV MP4 MPEG Converter (http://download.cnet.com/Free-Convert-to-DIVX-AVI-WMV-MP4-MPEG-Converter/3000-2194_4-10906593.html), men jag rekommenderar att du söker på internet efter program som passar dig.

Det finns gott om utmärkta videoredigeringsprogram, men innan du bestämmer dig rekommenderar jag att du tittar på specifikationerna för respektive program så att det uppfyller dina krav på funktioner. Du kan börja att titta på Cyberlink Powerdirector (http://www.cyberlink.com), Adobe Premiere Elements 12 (http://www.adobe.com/se/products/premiere-elements.html) och Corel Videostudio (http://www.corel.com). Det brukar ofta finnas testversioner av produkterna, så att du kan ladda hem och testa dem innan du plockar fram plånboken.

Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.