Virusprogram

Inte löst
Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 2 månader sedan.
Skapare
gunnaraldenbratt
Åskådare

Har Bullguard sedan många år. Det har varit mycket bra och hindrat mycket skadliga program. Har provat många på PC-tidningens programskiva. Det som är synonymt för de flesta av virusprogrammen är att det gratisprogram som tillhandahålles alltid hittar en massa skräp men ofta endast kan ta bort dem med PRO-versionen som då måste köpas. Dessutom skall man vara försiktig med installerandet av virusprogram som oftast inte kan fungera tillsammans. Bullguard t ex accepterar endast Malwarebytes´Anti-Malware. Jag tror också att en del av vad gratisprogrammen hittar är fejkat. Ett av dem hittade ett mångomtalat virus som kan ta över datorn och satte det i karantän. Men jag tvivlar på att det överhuvudtaget fanns i datorn för då skulle med all säkerhet Bullguard tidigare ha funnit det. Så det var säkert ett fejkat sådant för att man skulle tycka programmet var bea.


wolvesdancin
Deltagare

    Jag förstår inte riktigt vad du frågar om? Det verkar som om du tvärtom vill låta Forum-besökarna – om jag får citera ur ‘bruksanvisningen’ för vårt Forum ”få glädje av dina tips och tricks som antingen har hjälpt dig att lösa ett konkret problem – eller enbart gjort vardagen med Windows allmänt enklare eller roligare.” Tack för det men tänk då om det blir en nästa gång du har fler goda idée eller tips som du vill dela med dig av, att göra det i tråden ”KOM MED DINA BÄSTA TIPS”. 

    Hejsan Gunnar.
    Jag tror att det möjligtvis kan råda lite språkförvirring i det du skriver. Däremot utgår jag till exempel från att när du skriver ”…försiktig med installerandet av virusprogram som…” så är det i själva verket antivirusprogram du syftar på, eftersom jag antar att du inte avsiktligt installerar virus på dator.
    En annan detalj är att man aldrig, med betoning på aldrig, ska installera fler än ett antivirusprogram på datorn samtidigt, då det nästan garanterat kommer att leda till problem. Att Bullguard fungerar tillsammans med Malwarebytes´Anti-Malware förklaras av att det är två helt olika typer av program, då Malwarebytes´Anti-Malware är gjort för att tampas med sabotageprogram.

    Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.