Visa foton på tv via Chromecast.

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 år, 5 månader sedan.
Skapare
perxyz10
Deltagare

Jag håller på att göra i ordning en dator till hustrun. Hon vill kunna se sina foton och ”bildband” på tvn. Den är utrustad med Chromcast och det går att streama till den.

Jag behöver ett tips om program som funkar som Windows fotovisare, men det skall gå att casta från den. Det är blandade bildfiler, tif, jpeg och nef. Bildbanden som jag gjort är i format mp4 och det gör inget om de går att se de också.

Hustrun är egentligen ointresserad av datorer och vill kunna ta en map och släppa på programmets icon. Filerna finns på en DLink-nas av äldre modell.

 

Jag skulle tro att det enklaste (med reservation för att jag inte känner till hur prylarna är placerade och anslutna hemma hos er) skulle vara att ansluta TV:n till nätverket och sedan undersöka om ditt NAS inte har en inbyggd medieserver för DLNA. I så fall går det att på TV:n via nätverket navigera in på NAS:et och välja vad som ska visas. Då behövs det inte ens någon dator.

Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.