WiDi med Windows 10

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 9 månader sedan.
Skapare
hummelon
Medlem

För ett tag sedan bytte vi det trådlösa nätverkskortet till Intel Dualband Wireless AC 7260 och uppgraderade till Windows 10 i en bärbar pc. Detta medförde funktionen Intel Wireless Display och denna vill vi såklart använda. Problemet är att programmet endast finns i en PRO-version till Windows 10. PRO-versionen kräver dock att att man har den 4th generationen av prossesorn Intel Core i5 då vi har den 3th. Hur ska vi använda Intel Wireless Display?

Det verkar som att det, i varje fall tills vidare, kan bli klurigt att få Intel WiDi att fungera, främst på grund av Intel. När man tittar på deras webbplats (https://downloadcenter.intel.com/product/63392/Intel-Wireless-Display-Intel-WiDi-
) finns det uppdaterade drivrutiner för Windows 10, men enbart för Intel Pro WiDi. Alla andra sträcker sig bara till att inkludera Windows 8.1. Det kan mycket väl sätta en käpp i hjulet.

Däremot borde inte systemkraven för Windows 10 vara något problem då både Home och Pro-versionen av Windows 10 har samma systemkrav – Processor på 1 GHz, 1 eller 2 GB minne beroende på om det handlar om 32- eller 64-bitarsversionen, samt 16/20 GB hårddisk.


hummelon
Medlem

    Så du menar att det kanske går att köra PRO-versionen av WiDi på Windows 10 även om vi bara har 3th generationen av i5.

    Vi pratar om två olika saker. Jag är övertygad om att du kan köra Windows 10 på datorn, apropå det avslutande påståendet i det ursprungliga inlägget om systemkraven på Windows 10 Home respektive Windows 10 Pro.

     

    Däremot verkar det som att det enda WiDi som fungerar med Windows 10, oavsett version på operativsystemet, är Intel Pro WiDi medan andra WiDi-versioner inte fungerar med Windows 10 (enligt Intel iaf).


    hummelon
    Medlem

      Kommer Intel inom snart att uppdatera vanliga Intel WiDi för Windows 10?

      Det kan tyvärr bara Intel själva svara på. De har ju uppdaterat Pro-versionen så kunnandet att gåra det finns säkerligen, vi får hoppas att de omsätter den i praktiken också.

      Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.