Windows 10 – Serienummer fel

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 8 månader sedan.
Skapare
peterfra
Åskådare

Hej

Har laddat hem ISO-filer och bränt installations skivorna men vid installation får jag hela tiden ”serienumret är felaktigt…”. Har testat både Home och HomeN flera gånger.

Min dator:
Bärbar SAMSUNG RC530

OS:
Windows 7 Home, 64bit, Original som var förinstallerad
SP1 installerad

Info på klisterlappen:
Windows Home Prem OA
Samsung Electronics
(+ serienummer) 

Hårddisken har originalinstallationen kvar (+mina grundprogram) som jag använt som ”master” och jag har sedan under åren kört med ”kopior” av master-HD’n.

 

 Jag har bootat och testat både HOME och HOME-N (64bit) och installationen säger att serienumret är fel. Har testat 3 ggr med varje skiva (som hämtats hem från Microsoft. ISO som bränts).

Har även startat installationen inifrån WIN7 men får samma resultat ”serienumret felaktigt”.

Windows7 säger att programmet är ”genuine”.

Hur avhjälper jag detta?

Mvh Peter F

Det beror på att serienummer för tidigare versioner av Windows inte fungerar tillsammans med Windows 10. När du uppgraderar från en tidigare Windows till Windows 10 (OBS: gäller inte en ren installation, det första du MÅSTE göra är att uppgradera) ska du inte ange något serienummer utan enbart hoppa vidare i installationen. Eftersom installationen läser av din befintliga installation kommer Windows 10-uppgraderingen att aktiveras automatiskt.

Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.