Windows Vista Service Pack 2

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 5 månader sedan.
Skapare
beroldo
Deltagare

Har ställt frågan under ”Internet”! Hur få SP2 i rätt version nedladdad för Vista Home Edition? Tycks finnas flera versioner SP2 för Vista! I XP har jag både SP1 och SP2 där det fungerar utmärkt med skrivarkontakt etc! Kan i Vista-versionen inte installera Canon Pixma MG5700-CD:n! Säger att man skall hämta ner både SP1 och SP2, varav den förstnämnda tycks ha laddats ner och installerats på rätt sätt! Ett flertal företag erbjuder sig att lösa problemet mot att få scanna av datorn och ta betalt för därtill hörande kontaktkoppling etc! Men tycker, att tjänsten bör vara given gratis av Microsoft/Windows! Eller?

Eftersom det fortfarande finns support för Vista borde det gå att lösa. Har du studerat Microsofts guide för de olika sätten att ladda hem och intstallera Vista SP2?
http://windows.microsoft.com/sv-SE/windows-vista/Learn-how-to-install-Windows-Vista-Service-Pack-2-SP2


beroldo
Deltagare

    Tyvärr så meddelar Microsoft att ”Install ended on April 13, 2010”! En mängd sgs omöjliga sätt att gå runt och genomföra rekommenderas, bl.a. stoppas nedladdningen pga språkformaliteter av olika slag! Har provat – vad jag förstår allt och alla – men stoppas upp både här och där! Tyvärr tvingas jag väl att övergå till ett senare operativsystem än Vista – med allt vad div överföringar etc innebär – eller gå tillbaka i min Vista-dator till XP, där det mesta – i vår andra dator – alltid har fungerat perfekt trots dess ålder! Eller finns det en annan ev. enklare lösning? Tacksam för om möjligt ett positivt svar!

    Microsofts support för Windows Vista upphör inte förrän i april 2017, så de kan säkert fortfarande hjälpa till om du kontaktar dem (https://support.microsoft.com/sv-se/contactus/). Det är det jag skulle rekommendera i första hand. Däremot kan jag inte rekommendera att gå tillbaka till XP eftersom det operativsystemet är nedlagt därmed en säkerhetsrisk att använda.

    Eftersom din dator verkar vara så gammal att den levererades med XP kan det vara si och så med att få den att fungera med Windows 10, inte på grund av operativsystemet som sådant utan för att många hårdvarutillverkare inte tar fram Windows 10-drivrutiner för så gammal utrustning.

    Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.