Word 2003

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 3 månader sedan.
Skapare
user-338839
Åskådare

Windows-10 ver 1909, Office Business 2003 (komp.läge för XP)
Alla delprogrammen funkar, med undantag för att Word vid klick på .doc-fil i Utforskaren startar, men läser inte in den aktuella filen (har funkat förut).
Installerat om Office utan resultat.

Det har funnits automatiska lösningar för detta men eftersom Office 2003 har varit dött i nästan sex år har allt så försvunnit från tillförlitliga källor. En manöver som enligt flera källor som verkar vettiga ska fungera är att göra en ändring i Systemregistret, men eftersom det finns ingen garanti för att det fungerar eller att det till och gör saken värre och kan resultera i ytterligare en ominstallation av Office. Du får med andra ord testa det på egen risk om du vågar. Kom ihåg att om du raderar fel i Systemregistret kan du förstöra vitala delar av Windows.

1. Se till att Word är avstängt, använd gärna Aktivitetshanteraren för att verkligen kolla att inga delar av programmet körs i bakgrunden.

2. Sök efter och starta Registereditorn

3. Navigera till HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\11.0\Word\

3. Markera mappen Data, högerklicka på mappen och välj Ta bort.

4. Starta Word, inte genom att dubbelklicka på något dokument utan bara själva programmet. Detta för att återskapa den raderade nyckeln.

Nu ska det fungera att köra Word som vanligt och öppna dokument genom att dubbelklicka på dem om man ska tro de gamla guiderna.


user-338839
Åskådare

    Tyvärr, ingen skillnad efter test av tipset. Så det fick bli att ”koppla” .doc-filer till Libre Office Writer i stället. Funkar ju mycket bra. (Varför köpa nytt från Microsoft som man får gratis med Libre Office?).

     

     

     

     

     

     

    Det låter som en betydligt bättre lösning än att hålla på med gamla Office 2003-prylar. 🙂 Du har väl inte missat våra artiklar om LibreOffice från nummer 19/2019 och 01/2020 som finns i Fördelszonen?

    Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.