Word – kopiering av text

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 2 månader sedan.
Skapare
Programwille
Medlem

 

Är det någon skillnad i vilken riktning man för musen (uppifrån ner, nerifrån upp) över en text i Office Word, då man vill kopiera texten. Har hört att bäst skulle vara uppifrån ned och t o m så att man lämnar de sista tecknen i texten omärkta – ??? för att undgå extra tecken – någon form av skräptext. Själv tycker jag verkligen det är säkrare att börja nerifrån . . .

 

Riktningen spelar ingen roll, det är fritt fram att göra det hur man vill.
Däremot är det där med extratecken inte helt taget ur luften, även om det inte har något att göra med åt vilket håll man klipper ut texten. I stället beror det på vilket program man klipper ut från och vilket program man klistrar in i. Nu vet jag inte vilken version av Word du använder, men låt oss säga att du har en text som innehåller fetstil, en hyperlänk och sådant ditt och datt. Om du markerar och klipper ut texten och därefter klistrar in den igen i samma dokument, brukar nyare versioner av Word visa en liten ruta i slutet av texten där det exempelvis går att välja att bevara källformatering, endast behålla text, och så vidare. Om du däremot testar att klistra in samma text i Anteckningar får du inga alternativ utan enbart den rena texten eftersom det programmet inte hanterar formateringar.
Det handlar med andra ord om programmet du klipper ut från använder formatering i texten och även om programmet du klistrar in i har stöd för formatering.

Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.