XLS-filer

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år sedan.
Skapare
Tjofflas
Medlem

Efter uppdatering från win 7 till win 10 har mina exceldokument, fått ändelsen XLS-fil, vilka inte går att öppna via utforskaren. Ikonen på alla excel filer = ikonen för windows play-ikonen. Hänvisar till sök i ”storeappar”, men där finns inga standardmappar för excel. Hur få bort ”wndowsplay-ikonen”. Trots detta problem, så går det att öppna dokumenten via office-excel… Word filerna berörs inte av ovan sagda. Dessa filer ”ser normala” ut och  inga problem att öppna, även via utforskaren. Frågan kvarstår vad är en XLS-fil ? Vad göra ?


 

 

XLS är ett gammal men fortfarande fullt fungerande filformat för Excel-dokument, så det verkar inte vara något fel med filformatet som sådant. Däremot låter det som att operativsystemet har fått för att XLS-filer inte ska vara associerade med Excel.
Testa att söka efter och starta Standardprogram, och var noga med att starta Windows 10-versionen som ser ut som en ikon med ett stort kugghjul. Leta reda på filsuffixet .XLS i den troligtvis väldigt långa listan (den borde finnas nära slutet av listan). Klicka på standardprogrammet i högerkolumnen och välj din version av Excel. När du sedan stänger inställningsfönstret borde det gå att dubbelklicka på XLS-filer för att öppna dem i Excel.

Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.