youtube

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 2 månader sedan.
Skapare
elvisaron
Deltagare

Jag brukar hålla olika typer av föredrag och har lärt mig ladda ner ljud fråb toutube, men ibland hittar jag någon liten filmsnutt som skulle kunna passa in i mitt föredrag. Hur gör jag? Jag vill kunna ladda ner filmsnutten och lagra det på ett USB-minne och lägga in det i t ex en presentation i Power Point.

Som tillägg kan jag berätta att det rör oftast om flyghistoria.

Det finns ganska gott om program som gör det möjligt att ladda hem video från Youtube och andra webbplatser, men tyvärr inte något jag vågar rekommendera av två anledningar.

1. Youtube arbetar hela tiden med att uppdatera och förbättra sina kopieringsskydd för att förhindra nedladdning av video, så det brukar vara väldigt snabb omsättning på program som fungerar för att när som helst upphöra att fungera.

2. Eftersom det lagligt sätt är ett väldig tvivelaktigt område med den här typen av nedladdningar, lockar det även till sig oseriösa programmakare som lockar med nedladdningsfunktioer men gör sitt absolut bästa för att installera skadlig programvara på din dator när du installerar eller använder programmet.

Jag vill poängtera att det inte per definition är olagligt att ladda hem filmer från Youtube, det beror helt på vad det är man laddar hem för film. Youtube agerar dock fullt ut för att skydda upphovsrätten för de uppladdade filmerna, och gör därmed sitt bästa för att försvåra nedladdning, vilket i sin tur lockar fram ljusskygga programmakare. Därför vågar jag inte rekommendera något program för ändamålet, och jag vill varna för att det finns många skadliga program därute som lockar med smidiga nedladdningsfunktioner när de i själva verket har betydligt värre baktanker med sina löften.

Om du hittar filmklipp du vill använda, testa att ta kontakt med den som har gjort filmklippet och därmed förhoppningsvis även har upphovsrätten. Då borde du kunna få tillgång både till klippet med god kvalitet samt tillåtelse att använda det i dina föredrag.

Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.