Administratörsrättigheter

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  wolvesdancin 9 år, 4 månader sedan.
Skapare
Bobirorgogeror
Medlem

Jag är inloggad som administratör. Har fått problem med en fil som jag vill radera. Men får bara veta att jag måste ha administratörsrättighet. Det bör jag väl ha som administratör?!?! Eller finns det någon slags Superadmistratör i systemet. Hur blir jag administratör med riktig administratörsrättighet, alltså superadministratör helt utan begränsningar?

 


wolvesdancin
Deltagare

    När du klickar på filen med musen ska du högerklicka. Då får du upp en lista med en massa val. Där kan du välja administratörsrättigheter.

    Din fråga om ”superrättigheter” är ju i och för sig befogad. En god vän som sedan flera år arbetar som sysop (systemoperatör) på Posten började gräla på mig för att jag köpt Windows 7 Ultimate, anklagande mig för att exponera mig mot det allra värsta hoten på Internet. Han trodde precis som du att om jag var inloggad på ett konto med Administratörsrättigheter, var jag berättigad att utan att behöva vidta fler säkerhetsrelaterade åtgärder en Superadministratör – vilket alltså då även den hackare blev som lyckades forcera skyddsbarriärerna. Så är det alltså inte.  

    Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.