Ändringar i systemet av virus?

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 10 månader sedan.
Skapare
BJ-35
Medlem

Hej!
Plötsligt kunde vi inte komma ut på nätet. Klocka och almanacka på skrivbordet var borta. Koll i Kontrollpanelen visade att antivirusprogram (Telia Säker Surf) inte fanns. Brandväggen var avstängd. Jag försökte återställa datorn men det gick inte. Till slut lyckades jag återställa den via F11 under start. Alla funktioner är tillbaka och datorn fungerar som förut.
Men jag är oroad av det som hänt och vet att jag läst om detta på senare tid fast jag hittar det inte nu. Ni vet säkert :). Och bör jag göra något mer? Finns något elakt som jag inte ser?  

Det går tyvärr inte att med säkerhet svara på det i efterhand. Det enda du kan göra är vad som kan beskrivas som de vanliga skydds- och underhållsaktiviteterna som att hålla alla program uppdaterade, primärt dina säkerhetsprogram (brandvägg, antivirus, antimalware och så vidare). Brandväggen klarar sig på egen hand, men gör genomsökningar med antivirus och antimalware med jämna mellanrum så ökar chansen att du upptäcker om det händer något konstigt i systemet.

Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.