Antikeylogger Programs

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 4 månader sedan.
Skapare
wolvesdancin
Deltagare

Det är ju en obehaglig tanke att ett Keylogger-program kanske skulle kunna leta sig in i min dator. Tyvärr hittar jag inget i gamla nummer av PC-tidningen om hur man försvarar sig mot Keylogger-program. Vid en hastig titt på Internet ser jag att det finns två program som heter KeyScrambler respektive ZemanaAntiLogger. Det skulle kännas tryggare med ett expertutlåtande om nyttan med ett fristående Antikeylogger-program. Är jag skyddad mot sådana program med t.ex. Premiumversionen av Malwarebytes Antimalware? Det finns säkert mängder av intressanta synpunkter som kan tänkas väckta av mina frågor. Får vi kanske ta del av en del av dem? 

Rent generellt sett är det med keyloggers som med vilken typ av elak programvara/malware som helst – man skyddar sig som mot vilka som helst av dylika program, och drabbas man av dem jagar man dem och slår ihjäl dem. Det är inte någon större idé att installera program som vars enda uppgift är att förvränga det man skriver. I många fall är det även tvivelaktigt om de gör någon nytta alls.
Det bästa är att använda ett program från en etablerad utvecklare, där programmets uppgift är att fylla i inloggningar och lösenord så att du slipper. Ett sådant exempel är Identity Safe från Symantec, som lagrar dina inloggningsuppgifter på sina servrar så att du alltid har tillgång till dem, och fyller i dem automatiskt när det behövs. (https://identitysafe.norton.com) Programmet är gratis och på svenska, men det kräver att man har ett Norton-konto som är gratis. Det skyddar mot keyloggers eftersom tangentbordet inte används, och därmed inte kan skvallra om vad du skriver.
Ett annat enkelt sätt är att använda skärmtangentbordet, som skyddar eftersom det vanliga tangentbordet inte används.
Annars är det bäst och enklast att behandla keylogger som vilken sorts spionprogram som helst.

Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.