Att använda ett blankt lösenord

Löst
Detta ämne innehåller 4 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  Anonym 8 år, 2 månader sedan.
Skapare
Anonym

Jag har hittat en webbsida om ”set a blank password in windows xp to protect the computer from internet attacks.”

Min fråga är: Gäller det också windows vista, win 10 ?

 

Jag skulle vilja backa en aning och säga att idén att använda ett blankt lösenord verkligen inte är något man ska satsa på. Det skyddar inte mot någonting, tvärtom, och det gäller oavsett vilket operativsystem man använder.


Anonym

    Läs gärna Microsoft’s guide.

    Text kopierad från : Använd blankt (inget) lösenord (2009-06-20)

    Att ha ett långt och komplicerat lösenord är en fördel många gånger men det kan också vara en nackdel då det trots allt kan vara lätt att ”cracka”. Faktum är att om du inte har något lösenord alls så är din dator helt säker från attacker via internet eller nätverk. Det beror på att Windows XP aldrig tillåter att ett konto utan lösenord ansluter via internet/nätverket till din dator. Givetvis är det en säkerhetsrisk att ha ett blankt lösenord om en person som inte ska tillgång till din dator får fysisk tillgång till datorn.
    ____
    An official guide from Microsoft on Password strength therefore suggests using blank passwords on Windows XP machines when the following criteria are met:
    • You only have one computer or you have several computers but you do not need to access information on one computer from another one.
    • The computer is physically secure (you trust everyone who has physical access to the computer – like your family members)
    For example, a laptop computer that you take with you is probably not physically secure, so on those you should have a strong password.

    Update: If you want to access your XP Professional computer over the network ever after the password is blank, run gpedit.msc in the Run box and disable the setting ”Limit local account use of blank passwords to console login only” available under Local Policies.

    Vad säger ni om det ?

    Jag säger att det fortfarande är en befängd idé. Till att börja med handlar det om en text som är nästan sju år gammal och avser ett operativsystem som har varit dött i nästan två år. Redan det avskriver att man gör använda tekniken ens på det avsedda operativsystemet.
    Efter Vista, och framför allt med Windows 10, är användarkontona förändrade i grunden när det gäller säkerhet, plus att operativsystemet i sig har högre säkerhet än XP någonsin kunde drömma om, så den typen av genvägar med säkerheten fungerar inte längre.
    Om man nu inte vill använda sig av lösenord är det bättre att skapa ett säkert lösenord och i stället låta Windows automatiskt logga in på det lösenordet när man startar datorn. I Windows 10 finns det dessutom möjlighet att använda en PIN-kod eller bildlösenord om man inte vill skriva in ett trassligt lösenord.

    Jag är dock beredd att ändra åsikt om du kan länka till en officiell Microsoft-källa som säger att det är en bra idé att använda ett blankt lösenord.


    Anonym

       

      Avslutar med att konstatera.

      Svaret på min fråga är Ja.

      Win 10 o Vista har samma funktion som XP.

      Datorer utan lösenord går inte att ansluta

      med andra datorer lokalt.

      I övrigt håller jag med Tidningens Support.

       

      Kanske ett ämne att skriva om i tidningen.

      Ev . fråga Microsoft..

      Har avslutat min prenumeration och avregistrerar nu min user.

      Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.