AWESOMEhp

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av markus-6b9a6c17ff804593 markus-6b9a6c17ff804593 10 år, 1 månad sedan.
Skapare
CirrusS
Medlem

Har drabbats av något som kallas AWESOMEhp. Det har ockuperat Windows Explorer och Google. Hur tar man bort detta envisa program ? Körde Malwarebytes Anti-Malware, betalversionen, men det hittade inget. Fick då tips om ”Spy Hunter”, men är detta något tillförlitligt ? Där finns även ”Reg Hunter”.

En annan fråga: Varför testar PC-t aldrig antivirusprogrammet ”System Suite” från Avanquest ? I PC-t nr 5 anges detta som ett franskt företag, men har troligen sitt säte i USA och GB ?

För övrigt tackar jag för en mycket bra tidning med massor av tips och program som jag provar och använder flitigt !!

Awesomehp är ett illasinnad sökmotor av den typ som invaderar datorer. Det finns många liknande program och av alla inlägg på vårt forum att döma är det många som har liknande problem. Grundregeln är att vara väldigt försiktig med att installera program hämtade från internet. Under installationerna kan denna typ av elände mycket enkelt smyga in om man inte är mycket uppmärksam.

 

Börja med att se om det går att avsinstallera Awesomehp via Kontrollpanelen/Avinstallera ett program. Detta räcker dock inte.

I Internet Explorer börjar du med att klicka på kugghjulet och välja Hantera Tillägg. Välj Sökleverantörer och markera den sökmotor du vill använda. Klicka på Ange som standard. Markera sedan Awesomehp och klicka på Ta bort.

Klicka på kugghjulet igen och välj Internetalternativ. Under fliken Allmänt ska du ange vilken startsida du vill ha. Klicka på Verkställ när du är klar.

Slutligen bör du även kontrollera de genvägsikoner du klickar på för att starta webbläsaren. I vissa fall ändras sökvägen till programmet så att det står Awesomehp (i detta fall) sist i sökvägen.

 

Här kan du läsa mer om Avanquest: http://www.avanquest.com/International/group/company/history.html

Det finns många antivirusprogram och vi har inte resurser nog att testa alla. Det innebär dock inte att vi utesluter ett test av Avanquests program i framtiden.

Vänligen
Markus Dahlberg, redaktör

Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.