Blockerat program

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år sedan.
Skapare
L Mårten
Medlem

Använder ”Telia säker surf”. Programmet har  vid flertal tillfällen blockerat ”Application.Bundler.AddGazelle”. Vad är det som har blockerats och vad bör jag göra åt detta? Har även kört det nya programmet från fördelszonen, EmiSoft, som inte reagerar på det som Telia säker surf blockerar.

Det går tyvärr inte med säkerhet att svara på vad det är. Det enda som går att få ut när man söker på meddelandet är att det verkar vara ett program (vilekt kan låta som en självklarhet att det skalle vara men det kan vara trassligare än så) och att de flesta företag som ägnar sig åt att bekämpa sabotageprogram och virus kallar det för AddGazelle, men det förekommer även andra namn.
För tillfället verkar inget av de etablerade företagen veta exakt vad det handlar om, men i princip alla har kategoriserat det som PUP (Probably Unwanted Program – troligtvis oönskat program), PUA (Probably Unwanted Application – troligtvis oönskad applikation), riskware och liknande. Med andra ord verkar de flesta vara överens om att de inte vet riktigt vad det är, men du vill troligtvis inte ha det i datorn.

Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.