BullGuard

Inte löst
Detta ämne innehåller 10 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 11 månader sedan.
Skapare
clabo48
Deltagare
Idag fick jag ett meddelande från Skatteverket som sade att det var problem med min deklaration. 
Jag tryckte på det, men jag inser nu att det var nåt virus som kommit in i min dator och nu går inte
BullGuard att använda. Detta har tydligen blockerats av programmet och nu vore jag tacksam om någon
kunde hjälpa mig att fixa detta problem genom att och hjälpa mig att tala om hur man aktiverar BullGuard.
Har gjort systemåterställning.

På följande sida har de bland annat en länk till hur man återaktiverar Bullguard, plus att de mellan 9 och 17 har en supportchatt som brukar kunna hjälpa till med det mesta.

http://www.bullguard.com/sv/support/faq-archive/bullguard-internet-security-10/bullguard-subscription-issues.aspx


clabo48
Deltagare

    Nu har jag suttit i 2 hela dagar med personal ur BullGuard, men de lyckas inte ta bort det virus som jag fått in i min dator. Viruset stoppar att inga virusprogram går att köra. Den enda utvägen är att formatera om datorn. Det finns ingen som klarar av detta utom de som fått in det. Problemet är ju att jag inte vet vad det gör. Allt fungerar men jag vågar inte gå in på internetbanker.

    Om du har tillgång till en annan dator (även om du kan chansa att göra det på din egen), testa tat gå in i Fördelszonen och ladda hem ett program som heter Norton Bootable Recovery Tool. Det skapar en cd/usb-minne som kan användas för att starta datorn, och sedan jaga virus utan att du har behövt starta med datorn hårddisk.

    Jag antar att du har testat att starta datorn i felsäkert läge och försökt köra Bullguard därifrån?


    clabo48
    Deltagare

      Det är omöjligt för mig att slutföra Nortonprocessen. Den kaddar ner uppdateringr men sen är det stopp vid behandlingen av uppdatering. 33% av processen är klar, men där tar det slut. Jag har bara XP-datorer att jobba med utom den infekterade och där sätter ju viruset stopp för allt vad virusdefinitioner heter. Misslyckades – gick inte att ladda ner virusdefinitionen. Försök igen säger eländet.

      Det ska gå att använda använda Norton-programmet för att skapa arbetsverktyget även på XP-datorer, i varje fall om man ska tro Symantec som har gjort det (https://security.symantec.com/nbrt/nbrt.aspx). Så länge en dator är ointekterad ska det med andra ord gå att skapa verktyget på den datorn, för att därefter starta den infekterade datorn med det färdiga och uppdaterade verktyget.


      clabo48
      Deltagare

        Nu har jag lagt viruset i väntan och köpt en modern bärbar med SSD-hårddisk där jag kär viktigare bankärenden osv. Jag skulle vara tacksam om ni kunde följa utvecklingen om det kommer nåt RIKTIGT botemedel. ISO-filen jag fick från BullGuard brände jag ner. Det hittade 8 sk infektioner och det klarade att ta bort 7. Gissa vilket som inte gick att ta bort? Det har tillvwerkats av djävulens advokat.

        Nu när du har tillgång till en modernare dator är det även ett alterntiv att spara allt viktigt antingen på den nya datorn eller en extern hårddisk, för att sedan göra en komplett blåsning och ominstallation av den drabbade datorn – gärna med ett operativsystem som inte är nedlagt.


        clabo48
        Deltagare

          Nu är det så att den nya datorn köptes för att den infekterade skulle få fortsätta att leva. Jag har så många program där som jag vill ha kvar så jag låter den leva sitt liv då den fungerar utmärkt, men jag vet ju att en spion är därinne så jag undviker banker och värdefull info.


          clabo48
          Deltagare

            Jag lyckades med nya datorn lägga detta på en USB och glad i hågen hade jag i USB-stickan och startade datorn, men INTE startade datorn från usb. Vad är egentligen meningen med usb? Skall inte datorn startas från usb-stickan. Behöver nog en förklaring på detta. Skall man bli vansinning så är det lika bra att bli det fullt ut.

            Det går alldeles utmärkt att starta på USB-enheter, men det fungerar bara med automatik om USB kommer före hårddisken i datorns uppstartsordning.

            Direkt när dator startar står det på skärmen vilken tangent du behöver trycka på för att komma in i datorns BIOS. Det brukar kunna vara till exempel DEL-tangenten, ESC, F8 eller F2 beroende på tillverkare. Tryck på tangenten upprepade gånger (ca 2-3 ggr per sekund) direkt när du startar datorn. Det kan vara lite klurigt, så om datorn startar normalt får du testa igen.

            i BIOS finns inställningar för i vilken ordning datorn ska försöka starta. Det kan till exempel vara diskett-hårddisk-CD-USB, vilekt betyder att datorn försöker starta i tur och ordning på de enheterna. Se till placera USB före hårddisken i uppstartsordningen, spara inställnignarna och försök starta datorn igen med USB-minnet isatt.

            Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.