Facebook

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 11 månader sedan.
Skapare
clabo48
Deltagare

På sista tiden dyker det ständigt upp på Facebook en ruta där det står: Du har begärt all ladda ner filen xti.php vilket jag inte gör och har aldrig begärt. Och nu kom ai.php. Har kört virusprogram men det hittar ingenting.

Det där är något som har dykt upp ända sedan 2011 i olika sammanhang. Det verkar inte finnas någon konkret lösning på det, men ledtrådar tyder på att det är någon form av malware som siktar på Android-enheter som av någon anledning försöker infektera även andra typer av enheter. Det verkar nästan uteslutande drabba användare av webbläsaren Chrome – är det den du använder?


clabo48
Deltagare

    Nej jag har alltid använt Firefox och använder den alltfort. Det har dykt upp igår men inget virus hittas.

    Personligen tror jag att det handlar om ett övergående fel hos Facebook eftersom det är en php-fil som webbläsaren försöker ladda hem. Egentligen är en php-fil en webbsida som ska visas i webbläsaren och inte försöka laddas hem, men om filen är trasig eller det har blivit en konfigureringsfel på servern kan den inte exekveras i webbläsaren, och då kan den försöka laddas hem i stället. Så länge du bara klickar bort nedladdningen kommer det säkert att lösa sig automatiskt så småningom.


    clabo48
    Deltagare

      Enligt min virusleverantör ät detta inget virus, men hur får man stopp på detta och varför har bara jag fått det i min närnet. Inga andra facebookkompisar har detta, Så fort man stänger ner det så kommer det igen, Så här svarar programleverantören:

      Skriptet i fråga körs av FaceBook i webbläsaren för att samla in ”cookies” från andra webbläsare som du kan ha installerat på din dator. Eftersom skriptet inte innehåller virus, har inte xxxx någon möjlighet att stoppa det. 
       
       

      Eftersom det troligtvis handlar om ett fel på serversidan och inte hos dig är det irriterande nog inte något du kan göra. Det är som att en TV-station skickar ut en trasig TV-signal, du kan inte göra något på din TV för att fixa det.

      Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.