gröna ord som länkar

Inte löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 12 månader sedan.
Skapare
tommyo.uppsala
Åskådare

Sista veckan har det dykt upp ”gröna ord” dvs lite slumpvisa ord i all text som är ”understrukna” och länkar till div reklam o annat tex You cold win an ipod, i rutan står olika adresser som tex adwardhotspot.    public8media.. internetcorkboard

Har bytt från awg till avast och lagt till anti.malvare

virusprog bytet gav inget utslag, anti-malvare hittade ett antal skräp som togs bort, körde en gång till med inget resultat.

Men de gröna länkorden dyker upp överallt .

Vad är det och hur får jag bort detta ??

Det är ett webbläsare tillägg som installerats oftast i samband med någon installation av någon tóolbar. Gå in i tillägg och avaktivera tillägget en efter en tills du identifierat tillägget. Ta bort tillägget. Scanna datorn. Hjälper inte detta kan du t ex ladda ner ett mer avancerat analys verktyg som hiJackThis. OBS Programmet kan skada mer om man inte vet att det man tar bort är det rätta!


tommyo.uppsala
Åskådare

    Jo, det var kanske ngt tillägg eller annat. Men vad? Tog bort/avaktiverade ALLT som fanns IE, tog bort ALLT i Chrome. Men ändå gröna länkorden kvar

    Hittade en knapp ÅTERSTÄLL i Chrome, och efter det så har jag inte sett in dessa grönsaker.

     

    För att veta vilket tillägg som gjorde ändringarna kan du använda t ex HiJackThis som nämnts ovan. Med detta program kan du analysera ändringar skrivna till register och filer. Se vilka BHO’s (IE Browser Helper Objects) alternativt tillägg/plugins i andra läsare som ändrats /lagts till. Programmet är effektivt mot malware och analys av ändringar i datorns konfiguration.

    Varning !

    För att använda programmet bör du ha djupare kunskaper då det kan göra operativsystem instabila/okörbara.

    Det rekommenderas att alltid ta en backup av systemet före användning för säkerhetsskull.


    moonwriter
    Åskådare

      De gröna har även invaderat min dator. Malware hittade 49 st men därefter kom jag inte in på internet, något med Proxy? Efter diverse försök att komma in som misslyckades fick jag återställa datorn till en annan tidpunkt vilket resulterade i att de gröna små eländena dök upp igen men jag kom åter igen in på internet. Försökte även en gång att ta bort de gröna med Malware samma resultat, inget internet, något med proxyservern osv och de gröna pilarna de finns kvar, nu ska jag se om jag kan gå in i Chrome och ta bort tillägg enligt tips ovan.:)

      Lycka till.


      moonwriter
      Åskådare

        Nej det hjälpte inte! De små gröna pilarna finns fortfarande kvar och pop-fönster dyker upp titt som tätt.

        Har du följt anvisningar i början av tråden om att gå in i tillägg och avaktivera tillägget en efter en tills du identifierat tillägget, och att köra med den senaste versionen av Anit-Malware från Malwarebytes som finns på cd:n?

        Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.