inkräktare wind 10, spion?

Inte löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 1 månad sedan.
Skapare
sven444343198
Åskådare

Mitt Wind 10 blev plötsligt mkt långsamt, skrivaren funkar inte, jag kommer inte fram till många sidor. Det dyker upp en varningssignal ”Omöjligt ansluta till Windows Group Policy Client”. Jag kan inte ens ta ner Malware från fördelszonen pga långsamheten. Finns det CD-skiva som jag kan lägga in för att köra malware-programmet?

Felet beror troligen på att tjänsten Group Policy Client av någon anledning inte körs. Du kan kontrollera detta genom att högerklicka på Start-knappen och välja Datorhantering. Klicka på pilen vid Tjänster och program på vänstersidan och sedan på Tjänster. Leta reda på Tjänsten Group Policy Client till höger och titta i kolumnen Status. Om det inte står Körs där är tjänsten inte startad.
Det kan finnas en rad anledningar till att den inte har startat som den ska, allt från att det är en tillfällighet till att det har kommit in sabotageprogram i datorn, att användarprofilen har blivit skadad, att något städningsprogram har skadat systemregistret eller att någon windowsuppdatering har gått fel.
Blir det likadant oavsett vilken profil du loggar in med? Har du testat att köra en hårddiskkontroll för att undersöka om det är något fysiskt fel på hårddisken som kan ha skadat viktiga filer? Det gör du genom att öppna den här datorn, högerklicka på systemhårddisken och välja Egenskaper. Gå in under fliken Verktyg och klicka på knappen Kontrollera. Nu kommer hårddisken att undersökas nästa gång du startar datorn.


sven444343198
Åskådare

    Jag körde Antimalware men då kom jag inte åt internet explorer så jag avinstallerade AMW. AMW hade blockerat en mängd filer. När jag nu har avinstallerat, är då blockeringarna borttagna? PCn är fortfarande otroligt långsam. Men rutan om att Group Policy Client inte körts kommer inte längre upp vid start av Windows – när jag kollar enligt ert tips i Datorhantering-Tjänster etc står det inget om att den inte körs men inte heller att den körs. Det står Autom.  

    Antimalware ska inte påverka tillgången till internet, så någonting verkar knasigt. Jag skulle rekommendera att du installerar Malwarebytes’ Antimalware igen, uppdaterar programmet så att du har de fräschaste datafilerna, och sedan kör kompletta genomsökningar av datorn med både det programmet och ditt antivirusprogram när du har startat datorn i felsäkert läge.

    När du säger att Antimalware har blockerat filer, menar du att programmet har placerat filerna i karantän? För om filerna har hamnat där så är det för att de antingen troligtvis eller garanterat (beroende på vad programmet anser) innehåller skadliga program och funktioner.


    sven444343198
    Åskådare

      JTack. Jag har kört Antimalware och såg att det karantänade en massa filer. Men andra problem skapades så jag avinstallerade AMW och startade om. Fortfarande extremt långsamt men idag har PCn självläkt och är som den var innan trasslet började. En fråga som jag har är om de där karantänade filerna öppnades igen när jag avinstallerade AMW?

      Filerna flyttas inte tillbaka från karantän i och med avinstallationen av AMW, men de är inte heller borttagna utan ligger fortfarande kvar i datorn i det som tidigare var AMW:s karantän.


      sven444343198
      Åskådare

        Tack! Jag kom ingenstans och en massa strul. Då avinstallerade jag F-secure och Antimalware och startade om. Allt perfekt utom att jag inte kunde återinstallera F-secure förrän jag avinstallerat även Spyhunter. Därefter allt OK inkl den trådlösa skrivaren. Jag undrar om inte det var Antimalware som orsakade trasslet efter att jag öppnat en mystisk fil med bilagan ”scannad bild”. Denna kom tydligen förbi F-secure. Den har dykt upp igen med text ”dokument 2” men då öppnade jag inte.

        Jag tror att du har rätt i att det kan ha med den mystiska filen i göra. Det är ett av de absolut vanligaste sätten att få in det mesta från irriterande annonsprogram till systemförstörande sabotageprogram i datorn – att klicka på filer man inte borde ha klickat på. Förhoppningsvis har det inte hänt något bestående och allvarligt.

        Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.