Kapade webläsare

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 10 år sedan.
Skapare
torgnyb564169
Deltagare

Alla mina webläsare har blivit kapade av webläsaren qone8.

Hur kan jag bli av med den och återfå webläsarnas normala funktion?

Det du bör testa först är att använda Anti-Malware från Malwarebytes. Det finns i en gratisversion både på vår CD elle rom du hellre vill ladda hem det från http://www.malwarebytes.org/free/. Kom ihåg att uppdatera programmet innan du kör det.


torgnyb564169
Deltagare

    Om du inte har något emot att följa en engelsk webbplats så har de en mängd tips på sin webbplats (http://www.techsupportall.com/remove-qone8-com-removal-guide/). Det jag skulle rekommendera är att du börjar att följa deras instruktioner till hur man använder Anti-malware från Malwarebytes, helt enkelt eftersom de instruktionerna avser programmet som vi har skickat med och som vi har kollat på.

    Det är mycket möjligt att Adware Remover Tool som de refererar till fungerar alldeles utmärkt, men det är inte något program som jag har testat så jag vågar inte något när det gäller dess legitimitet. Programmet som vi skickat med vet jag däremot är legitimt och korrekt.


    torgnyb564169
    Deltagare

      Anti-malware verkar inte kunna lösa det här problemet. Har försökt köra enligt konstens alla regler. Ställde in på anpassad scanning av C: och D: (inkl ”rootkits”) hårddiskarna där jag antar att problemet finns. Efter ca 1h45 min och 261,870 scannade filer hänger sig scanningen på filen ”C:WindowsWinStoreprisresources.se-SW.pri”, dvs programmet ser ut att köras, men inget ytterligare händer. Programmet har då hittat 0 Objects. Datorn är alldeles ny. Norton hittade heller inga virus.

      Måste jag gå Verkligen in manuellt och ändra alla inställningar enligt instruktionen i ”techsupportall”? Det verkar riskabelt! Och också konstigt om det inte finns program som tar bort qone8. Det har ju ändå funnits i flera år.

      Jag antar att Norton inte hittar det eftersom det, strikt tolkat, inte är ett virus utan ett program som har installerat om än omedvetet.

      Om inget hjälper och du inte vill ge dig på att brottas med det manuellt kan du testa programmet som du länkade till, men jag vågar som sagt inte lova vare sig att det fungerar eller att det gör vad det påstår eftersom jag aldrig har använt det. Annars kanske Malwarebytes eget svar kan vara till större hjälp (https://forums.malwarebytes.org/index.php?showtopic=136288), plus att de har en utförlig sida vad kan göra om progrmmet fryser och hur man får det att fungera tillsammans med olika antivirusprogram (https://forums.malwarebytes.org/index.php?showtopic=10138).

      Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.