Misslyckad nerladdning av Panda Free Antivirus

Inte löst
Detta ämne innehåller 9 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 9 månader sedan.
Skapare
ludovicoilmoro
Medlem

Varför kan jag inte ladda ner Panda Free Antivirus?

Först avinstallering av Avast, sen nerladdning av Panda FA. De försöker lura en att samtidigt ladda ner det besvärliga och totalt oönskade verktygsfältet MyStart, som gör sökmotorn långsam och ser främmande ut. Och det är väldigt, väldigt svårt att bli av med. (Jag vet hur man kastar ut det, men det tog dagar att hitta lösningen. Och ni kunde inte hjälpa mig på Forum.) PC-tidningen borde faktiskt varna för MyStart, man blir väldigt irriterad på det verktygsfältet. Se reaktioner på nätet, folk är riktigt arga.

Sen väntetid på installationen av Panda FA med tjatig reklamslideshow och inget alls på termometern. Jag tröttade efter 1 tim, startade om och laddade ner Avast igen. Tack och adjö till Panda FA, ingen info, ingen förklaring till mig. Ni på Forum kanske vet?

Jag har Windows 7.

ludovicoilmoro

Jag förstår irritationen över att programmet som standard föreslår att det ska installera MyStart och byta sökmotor. Däremot håller jag inte med om att programmet försöker luras då alternativen står i relativt stor text och är mycket tydliga. Under punkt två i installationsguden skriver vi också att alla tre alternativen ska avmarkeras.
När det gäller problemen med installationen är det inte något jag känner igen, det har inte tagit mer än några minuter på någon av datorerna jag har installerat det på, det måste vara någon form av missöde som du råkade ut för.
Bildspelet är irriterande om man har bråttom in i programmet, det håller jag med om, men det förändrar inte att det faktiskt innehåller en del vettiga tips, framför i de fall det är en oerfaren användare som har installerat programmet.
Om du trivs bättre med Avast så är det fritt fram, det är inte något dåligt program.

Hej –
MyStart är bara ett snäpp från att vara malware. Det är inget snällt program. Man dirigeras in på konstiga försäljningssajter fulla med reklam, skumma casinosajter och dejtingsajter. MyStart är också mycket långsamt, man kan inte t ex spela spel på internet, det känns svajigt och segt pga av alla omdirigeringar. Man undrar vad programmet har för sig, och vad det registrerar hos en själv. Och det är mycket svårt att bli av med verktygsfältet. Inte någon på Forum kunde föreslå en lösning. (Jag hittade den till slut.) De alternativboxarna som är förbockade vid installation borde inte finnas alls, det är bondfångeri att gillra en sån fälla och tvinga på oss skumma verktygsfält. Vilka “vettiga tips” som bildspelet innehåller förstår jag inte, det var enbart reklambilder. Bråttom hade jag inte heller, jag försökte flera gånger. Självklart fattar jag att jag kan använda Avast i stället, det är redan omladdat. Men varför kunde jag inte ladda ner Panda? Det framgår inte av svaret.

Jag är lite tveksam över när i förloppet som dina problem uppstår. Låt oss försöka med en punktlista, det bruka rkunna tydliggöra saker.

Förlopp:

1. Laddar hem Panda från Fördelszonen.

2. Startar installationsfilen, accepterar användaravtal och avmarkerar så att extrafunktionerna från Yahoo inte installeras.

3. Installationen laddar hem uppdaterade programfiler och datafiler.

4. Väljer att köra gratisversionen och inte testa kommersiella versionen, installationen slutförs och man kommer till gränssnittet.

 

Det låter ju som att det är punkt tre som inte fungerar som den ska, stämmer det?

Ja, visst är det punkt 3 som det blir stopp på. De liggande ”termometrar” som ska visa nedladdningen står tomma, inget händer. Jag väntade i ca 45 min – 1 tim, två tre gånger. Avast är okej för mig, jag ger upp Panda nu. 

Vi har i alla fall delvis kommit fram till varför det inte fungerade, den nedladdningen görs nämligen från utvecklarens servrar för att programmet ska installeras med de senaste versionerna av programmet och datafilerna. Programmet som som laddas hem manuellt i steg ett installerar bara tillräckligt för att kratta i manegen för de senaste versionerna. Varför det inte fungerade som det skulle att ladda hem från utvecklarens servrar, det är däremot fortfarande ett mystierium.


rmgust
Medlem

    Jag kan intee hleer ladda hem programmet. Har stirrat på termometern i en timma nu.

    Jag har loggat in på pctidningen. Hittar ingen pecifik inloggning på Forum. Lägg en inloggningsruta där!

    Vad ska jag göra för att kunna ladda hem programmet?

    R-M

    Testa att avbryta installationen och försöka igen. Det har som sagt med trafiken från Pandas servrar att göra.


    rmgust
    Medlem

      Jag har försökt upprepade gånger under ett helt dygn. Det händer inget. Gick även in direkt på Pandas hemsida och försökte där. Det gick på samma sätt. Kan inte vara utan så jag får installera Avast istället och kanske prova igen vid ett senare tillfälle. Synd. Hoppas att ni kan komma på vad problemet är. Har en alldeles ny dator med Windows 8.

      Rose-Marie!

      Även om vi kommer på och kan bekräfta vad som är problemet ligger det utanför vad vi kan göra, då det är kommunikationen mellan din dator och Pandas servrar som av någon anledning står still.

      Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.