Panda AV (och även silverlight)

Inte löst
Detta ämne innehåller 4 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 9 månader sedan.
Skapare
ar-tur
Deltagare

Hej,

Panda free antivirus funkar inte på windows 10 preview. Kommer den funka på fullversionen win 10 när den blir släppt i slutet på juli?

Går inte heller att få in silverlight på windows 10 preview. Vet ni när det kommer funka? Kan inte se teliaplayplus på win 10 då win 10 inte stöder silverlight.

 


ar-tur
Deltagare

    AVG antivirus funkar inte heller med win 10 preview, finns det når antivirus program som funkar med win 10 preview?

    Mvh ar-tur

    Det stämmer att den inte fungerar tillsammans med Windows 10 Preview. Jag har inte läst något om huruvida det kommer att fungera till lanseringsversionen av Windows 10 men jag utgår från att Panda kommer att ordna det i samband med lanseringen, någonting annat vore mycket besynnerligt.

    Däremot är det mer tveksamt med Silverlight. Det kan möjligtvis komma att fungera, men då Microsoft officiellt har bekräftat att man har lagt ner utvecklingen och inte kommer att arbeta vidare med Silverlight. Det kan eventuellt komma att fungera i lanseringsversionen av Windows 10, men det kommer i så fall att bero på att det i sig självt är Windows 10-kompatibelt, för det kommer inte att uppdateras.


    ar-tur
    Deltagare

      Tack för snabbt svar.

      Får väl avvakta och se vad som händer i framtiden på win 10. I övrigt funkar Panda bra på win 8.1 hos mig på min andra dator.

      Tråkigt om silverlight läggs ner då Telia använder sig av den. Hittade dock på win 10 i deras nya webläsare Edge, i inställninar (3 prickar) ”Öppna med internet explorer”, en ny webläsare explorer 11 öppnades, därefter kunde jag använda teliaplayplus för att se på tv som kräver silverlight. Hade Silverlight installerat i win 10 men gick ändå inte att öppna teliaplayplus i Edge tidigare. Men som sagt finns en Explorer i inställningar om man behöver den alltså. Har sökt på nätet efter info om detta men bara hittat att de inte är kompatibla. Att de (microsoft) inte kunnat informera om denna enkla variant (i inställningar) i sina infosidor så hade det sparat en del tid. Rörigt skrivet av mig men hoppas kontentan går fram.

      Mvh ar-tur

      Jodå, kontentan går fram alldeles utmärkt. 🙂 Jag antar att informationen inte har spridits eftersom Microsoft fram till för någradagar sedan har skruvat och finputsat på detaljer, så detaljer har ändrats fram och tillbaka med väldigt korta intervaller.

      Det stämmer att Silverlight inte fungerar i Edge då Microsoft aktivt har plockat bort det stödet, men som du redan har upptäckt finns även Internet Explorer 11 så det lär fungera även om Telia inte förnyar sin teknik.

      Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.