Panda får dåligt betyg i R&R

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år sedan.
Skapare
rjo44318821
Deltagare

Det är med viss förvåning man läser Råd&Röns utvärdering av virusprogram. Bäst bland gratisprogrammen är AVG med 58 poäng. Panda är näst sämst med 50 poäng. Dags att återgå till Avast! (55 poäng)?

Kommentarer, tack!

 

Enkelt uttryckt så har jag ingen kommentar, och det finns två anledningar till detta. För det första har jag inte tagit del av deras test så jag vet inte detaljerna i vad de har kommit fram till. För det andra känner jag inte till hur de har gjort testerna.
Att på allvar testa antivirusprogram och säkerhetsprogram kräver enorma resurser och IT-experter som kan hantera testerna. Det är därför som vi anlitar den tyska organisationen AV-Test att göra den typen av tester, det är helt enkelt för svårt för några andra än specialister att göra relevanta tester. När vi anlitar AV-Test sker testerna under två månader och de testade programmen utsätts för attacker från fler än 20000 skadliga program. Därför tycker vi att våra, eller rättare sagt AV-Tests tester, i kombination med våra utvärderingar av användande ger ett bra sammanslaget resultat.
Jag klankar inte ner på Råd & Röns tester eftersom jag inte vet hur de har genomförts, men vi står bakom våra testresultat.


rjo44318821
Deltagare

    Noteras bör att det är betalversionen av Panda som har testats. Trots det ett dåligt resultat…

    Våra senaste stortester har antingen varit gratis antivirus och kommersiella säkerhetspaket, så just kommersiella antivirus var det ett tag sedan vi testade. Det kan givetvis ha med saken att göra, men jag tror att den stora skillnaden ligger i testmetodiken och hur grundliga laboratorietester som har gjorts.


    rjo44318821
    Deltagare

      R&R:s test inkluderar både gratis- och betalversioner. Gratisversionerna AVG, Avira, och Avast! får alla bättre betyg än Pro-versionen av Panda.

      Bedömningen tycks huvudsak baseras på hur många hot man hittar.

      Kanske läge att ta del av artikeln?!

       

      Råd och Röns testresultat kommer inte att påverka de resultat som AV-Test har kommit fram till på vårt uppdrag, men jag har skickat det vidare till redaktionen så får vi se vad de gör.

      Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.